Aan de haak voor Pasen!

Leuke patronen voor de Paasdagen

0
3472

Chocoladepaaseitjes, een vrolijk gedekte tafel met vers gebakken broodjes, eieren zoeken, paashaasjes en schattige, gele, pluizige kuikentjes, familie, vrienden en misschien ga je wel naar de kerk. Ik heb het natuurlijk over de Paasdagen! Over een maand is het Pasen en waarschijnlijk ben je al druk bezig met de Paassfeer in huis te halen. Het kan natuurlijk ook dat je er nog helemaal niet over na hebt gedacht! Geen paniek, ik heb een paar leuke Paaspatronen voor je uitgezocht!

PAASCAL ‘’Haasje’’

Wat is een CAL?

In de aanloop van Pasen (of andere feestdagen/gelegenheden) zijn er vaak verschillende CAL’s. Maar wat is een CAL? CAL is de afkorting van een Crochet Along. Bij een CAL wordt er op een vast moment (in dit geval gedurende vier weken elke donderdag) een stukje van een patroon vrijgegeven op bijvoorbeeld Facebook, een blog of op een website. Je werkt dan samen met andere haaksters op hetzelfde moment en op hetzelfde tempo aan hetzelfde project.

Haasje

Afgelopen jaar ontwierp ik rendier Rudi voor een KerstCAL. Dit was zo’n groot succes, dat ik besloot opnieuw een CAL te organiseren met Pasen. Hiervoor heb ik Haasje ontworpen. Een schattig haasje, gehaakt met Catona van Scheepjes dat ongeveer 20cm groot wordt (oren niet meegerekend!). Op donderdag 22 februari is het eerste deel online gekomen op Facebook. Maar geen paniek! Je kunt nog steeds gezellig aanhaken. Alle delen blijven staan tot aan het einde van de CAL (24 maart).

Wordt snel lid van mijn Facebookgroep (Dani’s Creaties) en doe nog gezellig mee!  > Klik hier! <

Kipje Kitty

Een patroontje waar je heerlijk mee kunt variëren: kipje Kitty! Een gratis patroontje van Stip&HAAK. Het patroontje is niet moeilijk, ook als beginnende haakster is dit goed te doen. En het voordeel is: ook na de Paasdagen kan kipje Kitty op het dressoir blijven staan: het voorjaar komt eraan!

Klik hier voor het patroon!

Paasei

Wat er met Pasen vanuit het christelijk geloof precies gevierd wordt, weten de meeste mensen wel. Dat we Pasen associëren met eieren en hazen komt bij de meesten voort uit een traditie en men weet niet beter dat je als klein kind op zoek ging naar eieren. Maar waar komt deze traditie nou precies vandaan?

Het ei als een symbool van Pasen, komt ook voort uit het christendom. Het paasfeest was het sluitstuk van veertig dagen vastentijd, waarbij er geen vlees of zuivel gegeten mocht worden. Maar omdat de kippen volgens hun natuurlijke bioritme zodra de dagen langer worden weer eieren gaan leggen, hoopte zich tijdens deze veertig dagen een behoorlijke stapel op. Wanneer het dan Pasen werd, werden de eieren mooi versierd in felle kleuren en werden feestelijk opgediend om gegeten te worden.

Klik hier voor de patronen!

Paas-baby

Een klein kindje, verkleed als paashaasje met een heleboel fleurige paaseieren. Het is wederom een gratis patroon, van een Duitse ontwerpster. Wees niet bang, je hoeft geen Duits te kunnen, het patroon is ook vertaald naar het Nederlands!

De verkleedkleren worden gehaakt met Schachenmayr Brazilia, een pluizig garen wat een hele hoop mensen afschrikt: ‘’Je kunt geen steken zien!’’ ‘’Alles raakt in de knoop!’’

Toch daag ik je uit om het gewoon te proberen! Dit garen vraagt je echt op gevoel te haken, tel goed de steken en de toeren en wees vooral niet bang een foutje te maken. Het voordeel van dit pluizige garen is dat je foutjes helemaal niet terug ziet!

Klik hier voor het patroon!

Sweet Bunny

Dit schattige haasje past met plezier op de paaseitjes die in het potje onder hem verstopt zijn. Met recht een Sweet Bunny dus! Dit patroontje is ontworpen door Kaske van der Bij van Bizzy Bee en staat in Aan de Haak nummer 13. Een duidelijk uitgelegd patroon waarbij geen moeilijke steken worden gebruikt.

Een super leuk potje om cadeau te geven met Pasen!

Wil je dit potje ook graag haken? Aan de Haak 13 kan je hier bestellen: klik hier!

Wat ga jij haken voor Pasen?

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in