Beertje, Dotje.

Alpaca wol.

0
2303

Yeah! Er is weer een nieuw beestje bij Roosjes Haakbeestjes. Dit keer een wollig beertje genaamd Dotje.  Ik heb Dotje gehaakt met Alpaca wol, ze is echt super zacht.

Alpaca wol haakt om te beginnen erg fijn, omdat het heerlijk zacht is. Je knuffels worden wel iets kleiner, maar dat resulteert weer in mooie fijne steekjes. Het is ook met een beetje glans een erg mooie wol soort om te zien. Deze wol is nog niet chemisch behandeld en heeft daarom een erg mooie structuur.

 

Ik begin met het ontwerpen van mijn knuffels altijd bij het hoofd, als dat naar mijn zin is gaat de rest als een trein. Dotje is een makkelijke knuffel om te haken, alleen vaste steken. Als je Dotje heel netje in elkaar wilt zetten en je hebt daar nog wel eens moeite mee, raad ik je aan filmpjes op te zoeken op het internet. Je kunt hele goede filmpjes vinden hoe je jouw amigurumi onzichtbaar en netjes in elkaar kunt naaien. Ook er de tijd voor nemen is erg belangrijk om een mooie knuffel te maken.

Ik maak mijn knuffels vaak af met wimpers. die kun je heel goedkoop kopen in de action. Met de lijm die erbij geleverd is plak je ze aan je knuffel. Je moet ze nog wel even bij knippen (niet de haartjes). Dotje heeft natuurlijk ook weer een mooie strik;) Ik heb een hele verzameling lintjes, een mooi lintje laat ik nooit liggen. Een stippen strik vond ik  erg leuk voor Dotje.

Je kunt Dotje trouwens haken met alle soorten garen.  Pas wel de veiligheidsoogjes aan ,want ze zal wel iets groter worden.

 

Ik vind de Alpaca een aanrader! Het haakt heerlijk en ik ben dol op zachte wol!!

Tot over 2 weken!!

Groetjes, Roosje

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in