Het is bijna kerst, dus de meesten van jullie zullen al de leukste kerstversieringen gehaakt hebben. Je vindt overal leuke patroontjes en de meesten zijn niet al te moeilijk. Ik heb zelf in de loop van de jaren via mijn eigen blogberichten een verzamelingetje aangelegd. Als je hier klikt vind je alle blogberichten op mijn eigen blog (Annemarie’s Haakblog) met een kerstthema op een rij.

Ik haak in het voorjaar en de zomer ook vaak bloemen, en over een van mijn laatste patroontjes zei iemand destijds ‘het lijken wel kerststerren’. Dat heb ik onthouden, dus dit weekend ben ik de sterren in allerlei kleurtjes gaan haken. Het resultaat zie je hierboven.
Je kunt ze natuurlijk ook alleen met rood of groen garen haken, maar ik vond al die kleurtjes wel vrolijk staan.

Het patroontje is heel eenvoudig en vind je hieronder. Als je dit patroon met meer kleuren haakt door af en toe van kleur te wisselen – ziet het er weer heel anders uit. Dat kun je hier op mijn blog zien, en hier vind je nog een ander patroon van een bloem die ook heel goed als kerstster gebruikt kan worden.

Voor nu wens ik jullie allemaal alvast hele mooie kerstdagen!

Haakpatroon
1. Haak 5 lossen (L), haak 1 halve vaste (HV) in de eerste L.
2. Haak 3L (telt als het eerste halve stokje (HST) + 1L), haak 1HST in de ring.
* 1L, 1HST *. Herhaal wat tussen * staat tot je rondom 10HST hebt met telkens 1L ertussen.
3. Haak 1HV in de tweede L die je haakte aan het begin van toer 2. Wissel daarbij van kleur.
4. In de volgende 1-losse-opening haak je: 1 vaste (V), 2L, 1 stokje (ST), 1L.
Haak nu in alle andere 1-losse-openingen: 2ST, 1L. Als je rond bent haak je 1HV in de tweede L die je haakte aan het begin van deze toer. Haak dan 1HV in het volgende ST en wissel daarbij van kleur.
5. * Haak in elke 1-losse-opening 1V. Haak dan 5L. * Herhaal dit tot je rond bent. Je hebt nu 10 boogjes rondom.
6. Haak in elk boogje: 2V, 1ST, 3L, 1ST, 2V. Als je alle boogjes gehad hebt haak 1HV in de eerste V die je haakte. Hecht af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in