Cactus amigurumi haken
Cactus uit aan de haak 19

Wat past er nu beter bij dit zomerse weertje dan een cactus amigurumi. Alhoewel genoeg mensen dit weekend druk zijn met de paashaas en eitjes zoeken, roept dit weer om een zomers haakproject. In Aan de haak #19 stond een cactus pinkussen dat mijn inspiratie is geweest om deze cactus amigurumi te haken. Is het geen schatje?

Dit cactusje voelt zich helemaal happy in het warme zonnetje. Alhoewel haar goede vriendje meneertje bloem wel wat extra water kan gebruiken met dit warme weer.

Wat heb ik veranderd?

Ik heb het patroontje uit aan de haak een beetje aangepast maar de cactus (groen) is precies hetzelfde als in aan de haak #19 beschreven staat. Vervolgens heb ik het terracotta potje gehaakt door te meerderen (6, 12, 18, 24, 30, 36). Vervolgens heb ik in de achterste lussen 36 vaste gehaakt. Hierna haak je nog 7 rijen 36 vaste met als laatste de rand zoals beschreven in het patroon. In plaats van dit te bevestigen aan het groene gedeelte van de cactus heb ik de draadjes weggewerkt en tadaa, je terracotta potje is al klaar.

cactus onderdelen
Alle gehaakte onderdelen voor de cactus

Nu om het cactusje dicht te maken heb ik gemeerderd tot en met 30 vaste (begin met een magische lus van 6 en meerder dan als volgt: 12, 18, 24, 30). Ik gebruikte een restje bruin dat dezelfde dikte had als het groene garen (alles is gehaakt met katoen). Haak nu 7 rijen omhoog en bevestig dit bruine stuk aan het grote cactus gedeelte.

aanhechten cactus
Het aan elkaar zetten van de boven en onderkant van de cactus

het bloemetje is ook volgens het patroon in aan de haak #19 gehaakt. Heb je moeite met de basis steken of de magische lus, kijk dan eens hier voor wat handige tips.

De details

Om er een amigurumi van te maken, in plaats van het pinkussen heb ik op de cactus oogjes en een mond genaaid. Hiervoor heb ik een restje zwart katoen gebruikt. Het bloemetje heb ik op haar hoofd bevestigd. De bultjes kun je zien als haar armpjes.

Ik weet niet welk garen en welke kleuren ik precies heb gebruikt, wel weet ik dat alle restjes van katoen waren en dezelfde dikte hadden. Waarschijnlijk SMC catania, aangezien ik daar heel wat restjes van had liggen.

amigurumi cactus eindresultaat
Het eindresultaat: amigurumi cactus, geïnspireerd op het pinkussen uit aan de haak #19

Zo zie je dat een patroontje met wat kleine aanpassingen er compleet anders kan uitzien! Heb jij de cactus ook gehaakt? Ik ben benieuwd naar jouw versie.

een fijn weekend en/ of fijne paasdagen!

Diana, vaemkes

VIAvaemkes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in