cadeautjes

Het is alweer November en dat betekend dat kerst en sinterklaas alweer om de hoek staan en daar horen ook cadeautjes bij. Dit jaar wordt bijzonder en misschien een beetje raar. Maar hoeft zeker niet minder gezellig te zijn.

Ik ben zelf van plan mijn creativiteit te gebruiken om deze kerst extra speciaal te maken en alle cadeautjes een gehaakte twist te geven. Denk niet alleen aan haken maar ook punniken, strijkkraaltjes en gewoon wat knip en plak werk. Je hebt ontzettend veel manieren waar

Sneeuwvlokjes

op je deze winter het extra gezellig maakt. Maak iets samen met de (klein) kinderen en gebruik vooral je fantasie natuurlijk. Om jullie wat inspiratie te geven heb ik twee cadeautjes al versierd. Eentje met sneeuwvlokjes, super gemakkelijk en snel. De ander heeft een gehaakte POM POM. Hoe je die maakt, lees je hier onder. Gebruik de POM POM’s eventueel ook als versiering in de boom of maak er een mooie krans mee.

Sneeuwvlokjes

Haak een magische lus van 6 steken, haak nu een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af en knip de draden zo kort mogelijk af. Haak nog een aantal sneeuwvlokjes en versier je cadeautje. Lijm ze vast of gebruik wat dubbelzijdige plakband.

Gehaakte pom pom

POM POM strik

Haak een ketting van 130 losse en knip de draad af. Haal nu de draad van één van de twee eindpunten door een naald en haal door de losse ketting. Tel elke keer vanaf de lus op je naald 9 steken en haal de lus op tussen de 9de en 10de losse. Herhaal dit tot het eind van de ketting. Haal nu de draad van de naald en trek aan. Je hebt nu een kleine gehaakte pom pom. Wil je verschillende maten? Haak dan een langere losse ketting en haal pas na 20 of 30 steken de lussen op met behulp van een naald.

Je kunt nu alle cadeautjes origineel versieren of een leuke slinger maken met allerlei verschillende pom pom’s. Beide patroontjes kosten niet veel tijd en moeite en ben je nog niet zo een doorgewinterde haak(st)er? Dan zijn deze patroontjes perfect om te oefenen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ermee maken. Laat me het vooral weten in een berichtje. Wil je nog meer inspiratie voor een gezellige kerst? Kijk dan ook vooral even naar de Aan de Haak Kerst special en Creër magazine. Ze staan vol met allerlei leuke DIY projecten en zullen je zeker inspireren. Maak er deze November en December een feestje van!

Veel plezier met haken,

Diana

Vaemkes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in