Vorige week bezocht ik samen met een vriendin de Kreadoe in Utrecht. Via de Facebookpagina van Draad en Praat hadden we twee gratis entreebewijzen gewonnen. Daar waren we natuurlijk dolgelukkig mee! Onze mannen begrepen niet zo goed waar we nou zo lyrisch over waren (zo duur zijn die kaartjes toch niet?), maar het gevoel van iets winnen alleen al was superleuk en zo konden we mooi nog wat extra geld aan wol uitgeven, vonden we zelf.

Kreadoe 2017

De Kreadoe wordt jaarlijks gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en is het evenement voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Je kunt er dus niet alleen alles vinden wat betreft de laatste trends op haakgebied, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld sieraden maken, scrapbooking, taarten bakken etc. Er zijn honderden stands aanwezig, waar je van alles kunt kopen, bloggers en vloggers kunt ontmoeten, inspiratie kunt opdoen en workshops kunt volgen.

Vooraf hadden we een lijstje gemaakt met workshops die we graag wilden volgen. Dat waren er uiteraard veel te veel, maar zo konden we terplekke kijken waar er nog plek was (want het was druk!) en wat we er leuk uit vonden zien. Uiteindelijk hebben we een workshop macramé gevolgd en een workshop blokken maken, waarmee je kunt aftellen tot bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst. Niet echt iets haakgerelateerds dus, maar uiteraard waren onze aankopen dat wel 🙂

   

 

 

 

 

 

We hebben in één dag lang niet alles van de beurs kunnen zien, om vijf uur gingen ze toch echt sluiten en moesten we eruit, maar we hebben zoveel leuke nieuwe dingen gezien, dat we toch al tijd tekort hebben om alles te maken. Hierbij een greep uit de dingen die wij zijn tegen gekomen en gekocht hebben:

ByClaire

Vooraf had ik via Instagram al het een en ander aan maaksels uit het nieuwe fashion boek van ByClaire gezien. Wat een onwijs leuke dingen staan erin! Gelukkig had mijn moeder die al op de beurs gekocht en kan ik hem lenen. Ik wil heel graag het easy peasy vest en de hartjestrui maken en ben nu begonnen met het hippe en schattige tasje (zie foto). Deze is gemaakt met een leuke steek, die ik nog niet kende, en van het mooie chuncky ByClaire katoen. Bij de Haakfabriek kunt je de sluiting en het hengsel kopen en hebben ze daar zelfs een speciale ByClaireset van (zie hier). Ik vind de tas in de okerkleur, zoals hij in het boek staat erg gaaf (en hip!), maar voor mijzelf maak ik hem in een wat zoetere uitvoering, namelijk in Vintage Pink met een taupekleurig hengsel en sluiting.

 

 

 

 

 

 

Bij de ByClairestand kregen we ook een gratis boekje met drie kerstpatroontjes, gehaakt van glittergaren. Dit garen is sinds kort ook in kleinere, 25 grams bolletjes verkrijgbaar, wat superhandig is omdat je er vaak niet zoveel van gebruikt. Uit dit boekje heb ik het tunische kerstboomhangertje vast gemaakt.

Woolytoons

Tessa van Riet (Woolytoons) is toch wel één van onze favoriete ontwerpsters, dus die wilden we graag zien. We ontmoetten haar bij de Scheepjesstand. Haar nieuwe boek ‘Weltrusten Pluis’, met allemaal hele zachte amigurimi’s is net uit. En eind dit jaar wordt haar boek met allemaal zachte knuffeldekens verwacht. Daar kijk ik persoonlijk erg naar uit, want ik vond ze er zo ontzettend gaaf uitzien en ze lijken met ideaal voor de kids ’s avonds op de bank.

Annemarie Arts

Bij de stand van Wolplein ontmoetten we Annemarie Arts. Zij heeft ons ook weer veel nieuwe inspiratie gegeven. Zij had ontzettend leuke rammelaars bij zich (zie foto) De patronen zijn ook los te koop. Het voordeel van deze rammelaars is ook dat je maar heel weinig aan elkaar hoeft te naaien, wat ikzelf wel prettig vind 🙂

Daarnaast had Annemarie de LANGE Tante Setje sjaal om. Deze leuke sjaal is gemaakt door Tante Setje (@tantesetje) voor het merk Lang Yarns en is een regelrechte hit geworden. Annemarie maakte hem in haar eigen versie met een draadje sparkle erdoorheen voor een glittereffect.

Yarn and Colors

Het viel me op dat het vrij nieuwe, Nederlandse merk Yarn and Colors goed vertegenwoordigd was, net als Scheepjes overigens. Volgens mij zijn zij hard aan de weg aan het timmeren. We kregen een erg leuk gratis boekje, met acht gratis patroontjes, welke allemaal van één bol zijn gemaakt. Ideaal voor je budget dus ook. In dit boekje staat ook een patroon van een stropdas. Nu hebben we toevallig over twee weken een bruiloft van mijn zwager en schoonzus, dus kan ik deze mooi voor onze jongens haken. Ik heb het patroon iets aangepast, zodat het een kindervariant wordt. Het resultaat zal ik in één van mijn volgende blogs met jullie delen.

Tenslotte kocht ik nog twee bollen van het grappige garen Rico Creative Bubbles. Kennen jullie dit garen al? Je kunt er sponsjes mee haken, die je vervolgens kunt gebruiken als scrubspons onder de douche om voor in de keuken. Ik zag dat het op de beurs overigens ook gebruikt was voor mega foute kerstboomversiering. Ook leuk!

Een poosje geleden ontwierp ik patroon van een wolkje voor aan een bijtring (zie hier). Ik kreeg van iemand als reactie dat hij ook leuk zou zijn in dit sponsgaren, en dat lijkt mijzelf ook een goed idee, dus dat ga ik eens proberen! Ik houd jullie op de hoogte.

Kortom, de Kreadoe was een groot succes, waar we veel nieuwe inspiratie op hebben kunnen doen en waarna we weer met frisse moed met nieuwe projecten aan de slag kunnen. Hoop dat jullie na het lezen van deze blog ook  (nog meer) nieuwe inspiratie hebben. Mocht je er zelf ook geweest zijn ben ik uiteraard benieuwd naar jullie ervaringen.

Tot over twee weken!

Liefs,
Petra (www.loveliness.nl / @loveliness_handmade)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here