De leukste kerstCALs van 2020

het haken van je eigen kerstdecoratie

0
3752

Kun je geloven dat het alweer halverwege november is? Sinterklaas is in het land en de dagen worden steeds een beetje korter. Inmiddels tellen veel mensen al af tot het Kerstmis is en dat merk je op verschillende manieren. Zo hebben veel mensen hun kerstboom al in huis gehaald en overal lijken kerstspecials en kerstCALs te verschijnen. In deze blog wil ik je daarom de leukste kerstCALs van 2020 laten zien. Want wat is er in deze tijd leuker dan het haken van je eigen kerstdecoratie?!

Ricorumi Xmas CAL 2020

De eerste CAL die ik wil laten zien is de CAL van Ricorumi, genaamd – hoe kan het ook anders – Ricorumi Christmas Crochet Along 2020. Ricorumi brengt altijd leuke CALs uit en ook dit is geen uitzondering. De Engelstalige website is wat minder spectaculair dan de Duitse, dus vandaar even de link naar de Duitse pagina. Tijdens deze CAL haak je 8 kerstfiguren. De CAL startte al op 23 oktober en de eerste 4 patronen zijn inmiddels gepubliceerd, maar je hebt nog voldoende tijd om deel te nemen. De patronen zijn wel alleen in het Engels, Duits en Frans te verkrijgen, maar met het kleine aantal benodigde steken kun je met een vertaalschema goed uit de voeten.

kerstcal Ricorumi
bron: https://www.rico-design.com/ricorumi-cal

Kerstdorp Etagère AdventCAL

Hoe gaaf is dit! Wolplein biedt dit jaar een CAL voor het haken van je eigen kerstdorp. Dit kerstdorp staat ook nog eens op een etagère. De plaatjes van deze kerstCAL zien er dan ook prachtig uit. Deze CAL start op 1 december en loopt, hoe kan het ook anders, tot en met 24 december: elke dag kun je je kerstdorp uitbreiden. Het pakket kost €49,95, maar je kunt natuurlijk ook prima de figuren haken zonder dat je dit pakket aanschaft en daarmee je eigen kerstdorp maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wolplein.nl (@wolplein)

Drie figuren, een pakket

Een derde kerstCAL van 2020 is die van Wolcafé. De kosten van dit pakket zijn relatief laag, €14,95 en nu zelf met korting €12,95, en je gaat ermee drie figuren haken. De figuren zijn een kerstman, een kerstelf en een notenkraker. Deze CAL loopt van 30 november tot 14 december, ruim op tijd voor de kerstdagen dus.

Rendier Remco

De kerstCAL 2020 van CuteDutch is al bijna voorbij, maar het pakket is nog beschikbaar en Rendier Remco is zo’n schatje dat hij echt niet in je kerstdecoratie mag ontbreken dit jaar. Zijn pakket kost €34,50 en de patronen zijn via de website van CuteDutch beschikbaar.

Carolientje Christmas CAL

kerstcal carolientje caros atelier
bron: https://www.carosatelier.nl/carolientje-christmas-cal.html

Ook Caro’s Atelier biedt dit jaar een spannende kerstCAL. Je weet nog niet wat je gaat maken, maar dat het zes leuke kerstboomhangers in Carolientje-stijl worden is al wel bekend. Je koopt of het patroon of het pakket en je kunt er tussen 13 november en 18 december lekker mee aan de slag.

En verder…

Naast deze vijf naar mijn mening leukste kerstCALs van 2020 zijn er ook nog andere, ook leuke, kerstCALs verschenen. Zo is er de kerstCAL van Snoesje, waarvoor de inschrijvingen helaas al zijn afgelopen. Ook kun je een notenkraker meehaken tijdens de kerstCAL van Jesstijl of kun je aan de slag gaan met het meisje Jacqy van Jacqueline Crochet & More.

Het haken van je eigen kerstdecoratie was nog nooit zo eenvoudig en lastig tegelijk, want welke kerstCAL wil je volgen? Er zullen ongetwijfeld nog meer leuke kerstCALs zijn, dus schroom niet in de reacties aanvullingen te plaatsen. Natuurlijk zijn afbeeldingen van wat je hebt gemaakt ook hartstikke welkom. Voor nu wens ik je veel haakplezier.

Groet,

Kim
Studio Muis
Instagram/Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in