Eendje Elmer Haken

Tessa van Riet (ook wel bekend als Woolytoons) is vooral bekend om haar kleine, fijne en lieve patroontjes. Ik haakte eendje Elmer voor jullie met een kleine twist.

0
1722

Nog niet zo heel lang geleden is haakpatronen ontwerpster Tessa van Riet 40 jaar geworden. Ze organiseerde een leuke actie, alle patronen kostten die dag 40 cent. Door deze actie werd ik weer naar haar website toe getrokken, wauw wat een gave patronen en wat zijn het er veel!

Tessa van Riet is voor mij vooral bekend van de relatief kleine, schattige en snoezige patroontjes. Ze zorgt voor relatief betaalbare projectjes die voor iedereen goed te haken zijn.

Ik ben zelf al langer fan van Tessa, mijn favoriete boek is zonder meer Amigurumi sprookjes. Mijn favoriete losse patroon dat te verkrijgen is via haar website is zonder meer “Eendje Elmer”. Deze heb ik dus ook gehaakt om jullie een kleine variatie op het patroon te laten zien.

Het origineel is gehaakt met gewoon garen dat gekamd wordt zodat het pluizig wordt. Mij leek het leuk om pluisgaren te gebruiken. Hiernaast heb ik gewoon katoengaren gebruikt voor de snavel, pootjes en voetjes.

Als eerste begin in ik aan het hoofdje, de snavel en het mutsje. Het resultaat is super schattig, je wilt het liefste gelijk doorhaken.

Het lijfje is klein en zo klaar. Dan de vleugeltjes, dat is wel even gepriegel met pluisgaren. De pootjes en voetjes zijn ook snel af. Dan moet het alleen nog in elkaar gezet worden.

Fijn pluisgaren (naald 3,5-4) is best glibberig garen. Het is dan ook wel een kunst om dit op een mooie en gelijkmatige manier vast te naaien. Ik heb met het vastnaaien van het hoofd alleen al een keer of 10 mijn garen opnieuw in mijn naald moeten stoppen.

Het resultaat is dan wel heel mooi, want bij pluisgaren zie je de vastgenaaide steken bijna niet. Dit is dus een valkuil, maar ook een pluspunt tegelijk.

Dan het eindresultaat, ik ben verliefd! Het mutsje doet het hem. Een kleine fotoshoot was dan ook wel op zijn plaats.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn! Veel haakplezier!

Tot donderdag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in