Eendjes… ik vind ze zo leuk! Wij wonen sinds een paar jaar aan het park met veel water. Je kunt er dan ook veel eenden vinden. In het voorjaar zie je vaak jonge eendjes, zo schattig!

Met de eenden uit het park als inspiratie, ontwierp ik al een tijd terug het patroon van eendje Junior. Eendje Junior is het ‘zoontje’ van eend Freddie;(zie foto links) mijn allereerste haakpatroon. Junior wordt oorspronkelijk gehaakt met Scheepjes Catona, toch wel één van mijn favoriete garen. Bijna al mijn ontwerpen worden dan ook hiermee gehaakt.

Met het prachtige voorjaarsweer de afgelopen week, kreeg ik de kriebels: ik had zin om eens aan de slag te gaan met het patroon van Junior. Ik wilde er een schattig, knuffelig eendje van maken. Ik ben mijn wolkast ingedoken en ben er met een bolletje Scheepjes Softy uitgekomen. Heerlijk zacht garen, met een echt fluffy-effect!

Ondanks dat je letterlijk geen steek ziet van het haken met Softy, haak ik het altijd redelijk makkelijk weg. Maar veel haaksters worden een beetje huiverig van dat pluizige garen. Daarom heb ik een paar tips op een rijtje gezet:

  • Gebruik stekenmarkeerders. Zet bijvoorbeeld elke halve toer een stekenmarkeerder vast, zodat je kunt zien of je goed uitkomt.
  • Gebruik een (digitale)toerenteller. Door het pluizige garen kan je de toeren niet meer terugtellen. Houdt daarom elke toer bij waar je bent, zo raak je nooit de kluts kwijt!
  • Haak op gevoel! Je ziet echt geen steek, daarom is het belangrijk om volledig op gevoel te haken. Dit vergt in het begin vaak wat oefening, maar oefening baart kunst!
  • Lukt het –na veel oefenen- nog niet om met het pluizige garen te haken? Haak de onderdelen dan eerst met ‘gewoon’ garen, enkel in de achterste lus. Haak vervolgens met het pluizige garen in de voorste lussen. Let er wel op dat je beide garen voor dezelfde haaknaald gebruikt.

Voor zijn voetjes en snaveltje gebruikte ik Scheepjes Stone Washed. Onder zijn oogjes heb ik met wit katoengaren kleine streepjes geborduurd, zo krijgt hij nèt wat meer die schattige blik. Later bedacht ik mij, dat Junior ook erg leuk zou zijn met een muziekdoosje erin!

Kwak, kwak… Junior is klaar voor het voorjaar!

Het patroon, het complete garenpakketje of losse materialen zijn te bestellen via www.daniscreaties.nl

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in