Nu het buiten weer kouder wordt vind ik het zo fijn om een deken te haken. Je hebt namelijk meteen iets lekker warms op schoot. Ik vind alle soorten dekens haken leuk, maar soms wil ik gewoon een patroon wat lekker weg haakt. Waar je niet bij na hoeft te denken en waarbij je met een schuin oog ook nog een beetje naar de televisie kunt kijken. Voorbeelden van dit soort dekens zijn er genoeg, en in dit blogbericht zal ik naar een aantal eenvoudige gratis patronen verwijzen.

Zo vertaalde Karin van de blog Karin aan de Haak de Granny Stripe deken van de Engelse Lucy. Die vertaling van dat prachtige patroon vind je hier.
De Ripple deken is ook zo’n deken die ik erg graag haak. Op de website van EchtStudio vind je het patroon (klik hier).
Dan is er ook nog een deken gehaakt met de V-steek. Ik maakte daar zelf een patroon van. In dit blogbericht kun je lezen hoe je patroon gratis kunt downloaden.
Is dit allemaal te eenvoudig voor je? Of wil je gewoon nog veel meer patronen bij elkaar zien? Kijk dan eens in dit blogbericht van Joke. Patroontjes genoeg om weer een hele winter vooruit te kunnen!

Maar wat doe ik nu met al die dekens? Ik hou maar een enkeling zelf. Het merendeel geef ik mee aan een groep mensen die elk jaar naar Roemenie gaat om spullen uit te delen aan mensen die daar in grote armoede leven. Eigenlijk verzamel ik vooral gehaakte of gebreide knuffels. Die worden uitgedeeld aan de kinderen. Maar natuurlijk zijn dekens en mutsjes en wanten ook heel erg welkom.

Dus heb je nog iets liggen wat je graag wilt doneren? Of wil je graag nog iets maken en later opsturen? Je kunt je aanmelden door mij een berichtje te sturen via het contactformulier op mijn blog. Ik laat je dan weten hoe je de spulletjes op kunt sturen. Insturen kan tot half december, alles wat daarna nog binnen komt gaat in de bak voor volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in