Gratis haakpatroon Daisy Coasters

0
11006
www.crochetaddict.nl
Frederika van der Galien

Wat een weertje de afgelopen paar dagen he? Het is grijs, donker en koud. Nu heb ik begrepen dat er toch eindelijk echt winter in aantocht is en dat vind ik helemaal niet erg. Dit betekent namelijk vele uurtjes sneeuwpret voor de kinderen en hoogstwaarschijnlijk zon! Want jawel, sneeuw gaat over het algemeen gepaard met zon. En dat maakt een mens gelukkig, vind je niet?

Met deze donkere dagen verlang ik zo ontzettend naar de lente. Frisse kleuren en bloemen. En als ik zo eens op Instagram rond kijk ben ik niet de enige. De prachtig gekleurde gehaakte bloemetjes vliegen je om de oren. Dit inspireerde mij om ook aan de slag te gaan. Onze gehaakte onderzetters waren na -tig wasbeurten niet zo mooi meer. Dus vond ik dat we toe waren aan nieuwe. Gooi daar de Instagram inspiratie bovenop en zie hier het resultaat.

Graag deel ik dit patroontje met jullie. Het patroon is super easy peasy! En zo gemaakt. Veel plezier ermee!

Wat heb je nodig: haaknaald 3, restjes katoen, een stopnaald en een schaartje.

Toer 1: 6v in magische ring

Toer 2: *Maak een hv in een steek en haak 3L. Haak in diezelfde steek een dstk en weer 3L. Maak deze 3 losse vast in dezelfde steek met een hv ** Ga door naar de volgende steek en herhaal van * tot ** van begin tot eind nog 5 keer.

Toer 3: Start met een hv tussen twee groepjes van de vorige toer en haak daarin 3L en een dstk. Haak 3L en maak een hv in het dstk van het volgende groepje van de vorige toer. Haak nog eens 3L en haak tussen de volgende twee groepjes, weer een in hv van de vorige toer, 2dstk SAMEN. Herhaal van * tot ** tot het einde. Sluiten met een hv. Zie hieronder een foto voor meer duidelijkheid.

Toer 4: Start in een 3L lus van de vorige toer vlak na een groepje van 2 samengehaakte dstk. Haak 3L en 3stokjes. In de volgende 3L lus haak je 3stk. Haak 3L. *3stk in de volgende 3L lus, 3stk in de 3L lus. Haak 3L.** Herhaal * tot ** nog 4 keer.

Toer 5: Haak nu in elke 3L lus 4stk en een stk in alle andere steken.

Toer 6: start ergens willekeurig en haak 1v, 1v, 1v, (2L, hv in de eerste L) Haak zo rond.

Je coaster is klaar!

Lieve groetjes,

Frederika

ps. volg je mij ook al op Instagram? Dat kan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in