Vrolijk Speldenkussentje

Gratis Haakpatroon

0
7202

Sommige van jullie wisten misschien al dat ik vorige maand mijn webshop Hip met Kleur heb geopend. Naast mijn werkzaamheden voor Hip met Kleur blijf ik ook gewoon ‘Crochet Addict’ samen met Frederika.

Geregeld komt er op Hip met Kleur een leuk patroontje online. Voor deze week staat dit vrolijke speldenkussentje op het programma, dit patroontje deel ik ook graag met jullie.

 

 

Benodigdheden

  • haakkatoen
  • haaknaald 3mm
  • afhechtnaald
  • vulling
  • eventueel knoopje ‘Handmade with love’

Het ​Patroon

Toer 1

Maak een magsiche ring, haak 3 lossen (is tevens je  1ste stokje) haak nog 11 stokjes. Sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je eerste stokje.

Toer 2   
Haak 3 lossen (1ste stokje) haak nog een stokje. Haak tussen elk stokje van de vorige toer 2 stokjes (24 stokjes totaal). Sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je eerste stokje. Hecht af.

Toer 3 
Hecht aan tussen de groepjes van 2 stokjes, haak nu de popcornsteek , haak 1 lossen en haak tussen het volgende groepje weer een popcornsteek. Haak rond. (12 popcorns).  Sluit met een halve vasten in je eerste popcornsteek en hecht af.

Popcornsteek, haak 4 stokjes. Haal je haaknaald uit je 4de stokje en steek deze door het eerste stokje achterlangs en pak de lus van het 4de stokje. Trek deze door het eerste stokje en haak nog 1 lossen. Download het patroon als pdf, hier staan nog extra afbeelding van de popcorn steek in (zie link onderaan). Op youtube vind je ook  voorbeeldfilmpjes

Toer 4  
Hecht aan op de lossen tussen 2 popcornsteek.  Haak 3 lossen en 3 stokjes, haak 1 lossen. Haak daarna op elke lossen van de vorige toer 4  stokjes en 1 losse. Haak dit rond. (48 stokjes). Sluit met een halve vasten in de 3de los van  je eerste stokje. Hecht af.

Toer 5
Hecht nieuwe kleur aan, haak in elke steek één vasten. Hecht af.

De bovenkant van je spelden kussen is nu klaar.

Haak de achterkant:

Toer 1
Maak een magsiche ring, haak 3 lossen (is tevens je  1ste stokje) haak nog 11 stokjes. Sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je eerste stokje.

Toer 2
Haak 3 lossen (1ste stokje) haak nog een stokje.  Haak tussen elk stokje van de vorige toer 2 stokjes  (24 stokjes totaal). Sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je eerste stokje.

Toer 3
Haak 3 lossen (1ste stokje), haak in de volgende steek 2 stokjes, haak in de steek erna 1 stokje. Herhaal dit rond 1 stokje, 2 stokjes, 1 stokjes, 2 stokjes etc. Sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je eerste stokje.

Toer 4
Haak 3 lossen (1ste stokjes), haak in de volgende steek 1 stokje, in de steek erna 2 stokjes. Herhaal dit rond *1 stokje, 1 stokje, 2 stokjes* Sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je eerste stokje.
Hecht je draad niet af, we gaan hiermee de bovenkant aan de onderkant haken.

Hecht alle draden af van de bovenkant. Wil je nog graag een knopje bovenop naaien dan is dat handig dat nu te doen. Nu de boven en onderkant nog niet aan elkaar vast genaaid zitten.

Je boven en onderkant gaan we nu aan elkaar haken.
Leg de boven en onderkant op elkaar, met beide de goede kant naar buiten.

Haak de twee delen aan elkaar met vasten.
Steek de naald door beide lussen van de onderkant, steek daarna je naald door alleen de onderste lus van de bovenkant en haak een vasten.
Op deze manier ontstaat er een randje. Herhaal dit  helemaal bijna helemaal rond.

Als je nog zo’n 6 steken moet haken, vul je het kussentje op met vulling.
Tip, vul hem niet te vol. Hij word dan ronder en blijft niet mooi meer staan.
Haak het kussentje verder dit. Hecht de draad af.

Klaar is het vrolijke speldenkussentje!

Veel haak plezier ervan en ik kijk uit naar jullie varianten.

Download HIER het patroon als PDF. Het PDF bestaat uit 8 pagina’s en bevat nog per meer foto’s per toer.

Liefs, Mabel

ps. Volgen jullie mij al op Instagram? Je vind je me op @hipmetkleur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in