Ik hou van de wisseling van de seizoenen, en nu ik zo veel haak hou ik er nog meer van. Haak ik in de winter heel veel truitjes en lekkere dikke dekens, in de lente stap ik over op de bloemen en de hartjes. In de zomer haak ik graag luchtige, fleurige dekens of kleine amigurumi waar ik snel klaar mee ben (want ik hou niet van armen en benen haken). Maar nu is het herfst, en wat haak ik dan? Natuurlijk heel veel paddestoelen en bladeren. Maar ook deze vrolijke eikeltjes. Ik raapte de hoedjes tijdens een lange herfstwandeling, en voor de eikeltjes kun je eigenlijk altijd hetzelfde patroon gebruiken:

  1. Haak 6 vasten in een magische ring.
  2. Meerder in elke steek. (12)
  3. 12V.
  4. 12V.
  5. 12V.
  6. 12V.
  7. 12V. Vul de eikel nu op met fyberfill.
  8. Minder rondom en hecht af. Smeer een beetje lijm in de binnenkant van het hoedje en druk de eikel er in. Laat het geheel drogen.

Ik haakte de eikels met Cotton Eight van Beijer en een haaknaald 2.5mm. Je kunt ze in alle kleuren van de regenboog maken. Samen met een paar gehaakte paddestoeltjes (een leuk patroontje vind je hier) kun je er een slinger van maken. Ik wens jullie een fijne creatieve herfst toe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in