Haakpatronen dekens!

0
60147

Lieve lezers,

We zitten officieel nog midden in de zomer dus waarschijnlijk denk je helemaal nog niet aan warme dekens of aan de winter. Maar wil je een prachtige zelfgemaakte deken deze winter is het slim om alvast te beginnen, zodat als de temperaturen zakken je heerlijk kan wegkruipen onder je zelfgemaakte (woon)deken!

Ook heb ik een aantal tips genoteerd vanuit mijn eigen ervaring om het kiezen van een geschikt garen voor jouw dekenproject wat makkelijker te maken.
Klik op de afbeelding om naar het bijbehorende patroon te gaan.

dividermint

Homey Comfort CAL – Aan De Haak
Scheepjes

 

 

Made By Leen
Laura Haakt
Happy In Red
Karin Aan De Haak

 

dividermint

Tips voor garen

  • Wol: kies je voor wol om je deken te haken dan weet je zeker dat je een heerlijke warme deken krijgt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat wol kan kriebelen. Wol moet veelal op de hand worden gewassen.
  • Katoen: kies je voor katoen om je deken te haken dan krijg je een mooie strakke deken. De meeste soorten katoen pluist niet, daarbij komt dat de deken ook gewoon in de wasmachine gewassen kan worden. Als je een dicht patroon voor je deken kiest kan het wel zijn dat je deken met katoengaren heel zwaar wordt.
  • Acryl: kies je voor acryl om je deken te haken dan heb je een ruime kleurkeuze in garen (bijvoorbeeld mijn favoriet: Stylecraft Special DK). Het voordeel van acryl tegenover katoen is dat acryl wat luchtiger en minder zwaar is. Ook acryl kan gewassen worden in de wasmachine.

dividermint

Heel veel succes met het starten van zo’n groot project en heel veel haakplezier!

Liefs,
Laura – Hip Met Draad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in