Stoere Jute Wandhanger

Gratis Haakpatroon

0
5654

In de vorige blog die Frederika schreef over ons haakfeest (lees hier) zagen jullie al het jute opbergmandje voorbij komen welke ik ontwierp. Ik ben hierdoor helemaal enthousiast geworden van het jute touw. Ondanks dat het wat zwaarder haakt vind ik het resultaat zo stoer én ook die natuurlijke uitstraling vind ik onwijs mooi!

Voor deze blog ging ik weer aan de slag met jute touw. Ik haakte een stoere wandhanger. Het gratis patroontje deel ik hier met jullie.

Benodigdheden
klos Jute touw *
bol Durable Cosy (Ivoor) *
haaknaald 6mm
stopnaald
een stok van ongeveer 30cm

 

We beginnen met het haken van de granny met het Jute touw.

Start met een magische ring.

Toer 1
3 lossen (telt als 1ste stokje), 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, trek de magische ring aan en sluit met een halve vasten in de 3de lossen van je ‘eerste’ stokje. Je hebt nu 8 stokjes en 16 lossen gehaakt.

Toer 2
Haak een halve vasten om het 1ste groepje van 2 lossen. Haak 3 lossen (telt als 1 stokje) haak nog 1 stokje om de 2 lossen van de vorige toer. Haak 1 lossen, 2 stokjes om het volgende groepje van 2 lossen. Herhaal dit rond en sluit met een halve vasten. Je hebt nu 16 stokjes en 8 lossen gehaakt.

* het kan zijn dat je haakwerk nu wat rond trekt, dat geeft niet. As je er zo een vierkant van haakt trekt dit weer bij. *

Toer 3
Haak 3 losse (telt als stokje), haak 1 lossen, sla een groepje van 2 stokjes van vorige toer over. We gaan nu de eerste hoek van de granny haken. Haak in één ruimte: *1 stokje, 2 dubbele stokjes, 2 lossen, 2 dubbele stokjes, 1 stokje. 1 lossen*. Haak in de volgende opening, 3 stokjes, 1 lossen. Haak nu weer een hoek *-*, in de volgende opening 3 stokjes, 1 lossen, Haak nu weer een hoek *-* , in de volgende opening 3 stokjes, 1 lossen, Haak nu weer een hoek *-* in de volgende opening 2 stokjes en sluit met een halve vasten in de 3 lossen van je ‘eerste’ stokje.

Toer 4
Haak in elke steek een vasten. Sluit met een halve vasten. En hecht je draad af.

Toer 5
Bepaal de bovenkant van je granny, deze kant ga je straks aan je stok haken.
Om de overige 3 kanten haak je met de Durable Cosy een rand vasten. Hecht je draad af.

Haak nu je granny aan je stok vast. Hecht je draad aan de rechterkant van je granny (in de hoek) . Houd de stok achter/boven je haakwerk en haak om de stok door elke steek heen een vasten. Als je granny goed, recht vast zit hecht je de draad af.
Knip nu slierten van de Durable Cosy en knoop deze onderaan je wandhanger. Je kan de slierten allemaal even lang maken of schuin laten lopen. Net wat jij leuk vindt.

Je kan eindeloos variëren met dit patroon, als je ander (dunner/dikker) garen gebruikt zal de wandhanger kleiner/groter worden. Pas hier ook je dikte haaknaald op aan en ook de lengte van je stok.

Ik haakte de wandhanger ook nog met de Durable Cosy en de rand met Jute touw. Zoals je ziet wordt hij dan iets kleiner.

Heel veel haakplezier ervan!

Liefs, Mabel

* Voor alle materialen kun je oa terecht in mijn webshop Hip met Kleur

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in