Een hip en zomers truitje

inclusief link naar het (gratis) patroon

0
1113

Vorig jaar zomer bracht Claire Boeter, beter bekend als ByClaire, een patroon voor een lekker luchtig en hip zomertruitje uit. De afgelopen dagen was het er perfect weer voor, niet te warm en niet te koud, en heb ik er veel plezier van gehad. Spijkerbroek en hemdje aan, truitje erover en klaar! Doordat hij wat ruimer valt, kleedt het nog lekker af ook, ideaal 😉

Ik haakte dit truitje van ByClaire nummer 1 in de kleur coral. Eén van de nieuwere kleuren uit de ByClairelijn. Ik vind het een supermooie kleur, niet te fel en niet te flets, maar mooi warm oranje/rood. Het katoen is ook lekker zacht en soepel met een lichte glans.

De link naar het (gratis) patroon van het truitje vind je hier. In de beschrijving staan 3 verschillende maten/variaties beschreven. Ik heb hier de variant Petrol gemaakt. Het is een patroon wat heerlijk weghaakt. Je haakt steeds vier verschillende toeren en begint dan weer opnieuw. Je hoeft daardoor niet supergoed op te letten wat je doet, maar je wordt het ook niet snel zat.

In het patroon staat dat je ongeveer 300 gram nodig hebt. Dit is overeenkomstig met 6 bolletjes. Zelf heb ik echter 7 bolletjes gebruikt, omdat ik hem graag wat langer wilde. Ik heb in totaal hiervoor 12 toeren extra gehaakt. Het truitje valt nu precies tot op mijn heup. Het is ongeveer net zo lang als een standaard T-shirt. Voor de breedte heb ik het patroon aangehouden.  Rond de hals heb ik een extra toer met vasten gehaakt, waardoor hij mooi valt.

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk projectje voor de zomer(-vakantie), dan is dit truitje zeker een aanrader! De bolletjes katoen zijn handig mee te nemen in je koffer. Zo ben je lekker creabea bezig tijdens je vakantie en je hebt aan het eind van de reis ook nog iets leuks om aan te trekken. Multifunctioneel!

Liefs,

Petra

www.loveliness.nl                                                                                                         Instagram: @loveliness_handemade

PS: Toen ik dit truitje aan het googelen was, kwam ik ook nog heel veel leuke andere variaties op het patroon tegen. Zoals bijvoorbeeld dit gestreepte jurkje van de Echtstudio: http://www.echtstudio.nl/blog/2016/08/byclaire-truitje.html  Ik vind deze kleurencombinatie heel gaaf en deze is ook leuk in een T-shirt variant, denk ik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here