Home Aan de Haak CAL Homey Comfort

Aan de Haak CAL Homey Comfort

Homey Comfort Homey Comfort

In februari 2018 zijn wij gestart met de allereerste Aan de Haak CAL! Een prachtig, comfortabel woondeken ontworpen door Hera Lecluse met de toepasselijke naam ‘Homey Comfort’.

De Homey Comfort Crochet Along (CAL) Woondeken is gemaakt van het fijne zachte garen Durable Cosy en verscheen in 2 kleurstellingen: ‘Indigo meets Rose’ en ‘Curry Up’. Deze CAL duurde 15 weken. Hoewel de pakketten met 34 bollen Durable Cosy of Durable Cosy Fine garen niet meer beschikbaar zijn, kun je het patroon nog steeds op onze webshop Hobbyou.nl vinden.

Tips & tricks

Voor het maken van de CAL met Durable Cosy garen zijn de Tulip Etimo haaknaalden gebruikt in de maten 5.0 mm, 5.5 mm en 6.0 mm. Voor de CAL met Durable Cosy Fine garen zijn de haaknaalden gebruikt in de maten 3.5 mm, 4.0 mm en 4.5 mm. Wat jouw voorkeur ook is, kies een haaknaald die fijn in de hand ligt en soepel haakt.

Het is van belang dat je ervaart hoe de verschillende diktes het resultaat beïnvloeden. Daarvoor is de V-steek uitermate geschikt. Als je die op een te grote haaknaald haakt, gaat hij ‘waaieren’. Aangezien we met verschillende steken en naalddiktes werken, lopen de randen niet in één rechte lijn. Daarom is het belangrijk dat we de deken blokken, het liefst voordat je de rand eraan haakt. Blokken doe je door je werk op te spannen. Je kunt ervoor kiezen om voor het blokken de deken nat te maken of hem te besprenkelen als hij opgespannen is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om geen CAL meer te missen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Durable Cosy Fine kleurstellingen

Voor degenen die een Durable Cosy Fine pakket hebben en niet weten welke kleuren zij moeten gebruiken, hebben we het kleurenschema gemaakt. Je kunt hier precies zien welke kleuren van de Durable Cosy garen zijn vertaald naar de Durable Cosy Fine garen.

Wanneer er in het patroon bijv. Agathe Green wordt gebruikt, gebruik je bij Durable Cosy Fine de kleur Vintage Green. Eigenlijk gebruik je gewoon dezelfde kleuren, ze heten alleen anders.

homey comfort

Volg ons op social media

13,154FansLike
11,038VolgersVolg
1,535VolgersVolg
1,670AbonneesAbonneer

Bekijk de gratis demo!

Veel gestelde vragen

Met welke naalddiktes wordt de Durable Cosy Fine deken gehaakt?

De versie van de CAL met de Cosy fine wordt gehaakt met haaknaald 3.5/4.0/4.5 mm.

Kan ik het patroon makkelijk verbreden?

Nee, doordat er wordt gewerkt met diverse steken en verschillende haaknaalddiktes is het niet makkelijk om de CAL te verbreden.

Het geschreven patroon wijkt af van de video in toer 3. Welke moet ik aanhouden?

Je kunt het best de geschreven versie aanhouden. Dus haken in de achterste lus.

Wat wordt er bedoeld met GK, goede kant en VK, verkeerde kant?

Dat geeft aan welke kant van het werk naar je toegericht is bij het haken van een bepaalde toer.

Er zit een fout in tour 7 en 8. Bekijk hier de juiste uitleg.

In toer 7 staat dat je moet haken in toer 6, dat moet zijn in toer 5. Voor toer 8 geldt ook dat er in toer 5 gehaakt moet worden en niet in toer 6 zoals beschreven staat.