Home Aan de Haak CAL Homey Comfort Patroon Homey Comfort CAL

Patroon Homey Comfort CAL

We zijn gestart met de Homey Comfort CAL. Een prachtig, comfortabel woondeken ontworpen door Hera Lecluse met de toepasselijke naam ‘Homey Comfort’. Lees hier het patroon.

Gebruikte afkortingen

GK – Goede Kant
v vaste(n)
l losse(n)
VK – Verkeerde Kant
VRSTKV – Verlengd Reliëfstokje Voor
stk stokje(s)
st steek
RSTKV – Reliëfstokje Voor
RSTKA – Reliëfstokje Achter

Voorafgaand

Tijdens de CAL haken we twee lappen. In week 1 starten we met lap 1, vanaf week 8 starten we met lap 2. Als je beide lappen aan elkaar haakt, zoals aangegeven in het patroon, wordt het een deken. Als je lap 1 en lap 2 afzonderlijk haakt, kun je er een woonkussen van maken.

Bij iedere week noemen we de kleuren voor beide kleurstellingen. De zwarte tekst hoort bij kleurstelling Indigo Meets Rose. De groene tekst hoort bij kleurstelling Curry Up.

Voor degenen die de Durable Cosy Fine pakketten hebben aangeschaft en niet weten welke kleuren zij moeten gebruiken hebben we het kleurenschema gemaakt. Je kunt hier precies zien welke kleuren van de Durable Cosy garen zijn vertaald naar de Durable Cosy Fine garen.

Week 1

WEEK 1 | Toer 1 t/m 8

We starten de Homey Comfort CAL met (voor de meeste haaksters) iets nieuws: een vastenopzet. Dit betekent dat we geen ketting van lossen haken, maar dat we direct vasten. Zo haak je dus gelijk je eerste toer.

Het voordeel van deze opzet is dat hij elastisch is, waardoor je dus ook niet met een haaknaald groter hoeft te starten dan waarmee je uiteindelijk gaat haken. Verder maken we in deze eerste week een reliëfrand en borduren we op de vasten.

Op YouTube vind je de ondersteunende video van week 1.

Toer 1: NAVY (CHARCOAL) GK 5.5, zet al hakend 117 v op (beheers je deze techniek niet, haak dan losjes een ketting van 118 l en begin in de 2e l vanaf de haaknaald en haak 117 v terug).

Toer 2: NAVY (CHARCOAL) VK 5.5, haak 1 l en haak 117 v, keer het werk.

Toer 3: IVORY (BLUE GREY) GK 5.5, haak v alleen in de achterste lussen van toer 2, keer het werk.

Toer 4 & 5: IVORY (BLUE GREY) 5.5, haak 1 l, 117 v. Keer het werk.

Toer 6: VINTAGE BLUE (IVORY) GK 5.5, hecht aan in toer 2 en haak 1 l en haak v in de overgebleven lussen van toer 2. Hecht af.

Toer 7: NAVY (CHARCOAL) GK 5.5, 1 l, 117 v in de achterste lussen van toer 5. Keer het werk.

Toer 8: VINTAGE BLUE (IVORY) GK 5.5, haak 1 l en haak v alleen in de voorste lussen van toer 5. Hecht af.

Borduur nu kruizen met SALMON (AGAATH) volgens de video op toer 3, 4 en 5 Zorg ervoor dat de kruizen goed aansluiten op het haakwerk door ze steeds zorgvuldig aan te trekken. Begin met borduren in de opening na de 2e v van toer 3.

Begeleidende tekst
Houd het geschreven patroon aan. Tot onze spijt is er in de video niet de juiste volgorde van de toeren weergegeven. De video die hoort bij week 1 is om die reden alleen te gebruiken om de techniek te verduidelijken.

Speciale steken

  • Vastenopzet die bestaat uit basisvasten
    Elke basisvaste bestaat uit 2 delen: de losse voor de basis (die onderaan komt) en de vaste waarmee je wilt werken. In de video van week 1 doen we dit voor.
  • Haken in een enkele lus van een steek
    Normaal gesproken haak je door de steken van de vorige toer. Deze steken bestaan uit een V-vorm met 2 pootjes. Daar steek je je haaknaald onder. Je kunt ook maar onder 1 pootje van het V’tje haken. We geven altijd aan in welke lus van het V’tje je moet haken: de voorste of de achterste gezien vanaf de kant van het haakwerk dat je voor je hebt.

Volg ons op social media

6,255FansLike
1,400VolgersVolg
519AbonneesAbonneer
webshop

Bekijk de gratis demo!

Bekijk de gratis demo!