Als klein meisje ben ik opgegroeid in een huis met 2 gezellige poezen, waarvan 1 een siameesje was. Sindsdien vind ik siamezen toch wel heel erg leuke poezen. Helaas heb ik er zelf geen. Ik heb een zwerfkat uit Frankrijk genaamd PoesMuis en een poes genaamd Spook. Spook woont in de paardenstal. Zij is aan komen lopen. Haar baasje kon niet meer voor haar zorgen, dus is ze gezellig bij ons komen wonen. PoesMuis is bijna helemaal wit en Spook is wit, ze lijken dus absoluut niet op siamezen. Ik dacht, laat ik ze dan maar haken;) Ik ben lekker aan de slag gegaan en heb nu mijn eigen siameesjes.

Het leek mij een erg leuk idee om een moeder met kittens te maken. Ook vond ik het dan wel erg leuk om 2 verschillende kittens te haken. Zo heb je een leuke variatie in het haken en ziet het er toch wel erg schattig uit. Ik heb de Siameesjes gehaakt met katoen, Scheepjes catona. Ik heb de kleurtjes camel, black coffee en vivid blue gebruikt. Ik heb ze gehaakt met haaknaald 2,5. Mama poes is ongeveer 23cm en de kittens zijn ongeveer 17cm. Het zijn vrij gemakkelijke patronen en zijn dus al te haken voor een beginnend haakster. Het is een patroon wat alleen uit vaste en halve vaste bestaat.

Qua afwerking van de poesjes is het toch wel erg leuk om ze een belletje om te geven. Die kun je bij veel wolwinkels kopen. Je zet het belletje gemakkelijk met een paar steekjes vast aan het halsbandje. De snorharen van moederpoes, Keesje zijn kant en klare snorharen. Deze zijn wederom verkrijgbaar bij veel wolzaken. Deze snorharen vond ik te grof voor de kittens, die hebben snorharen gemaakt met naaigaren. De kittens hebben het zelfde kopje, alleen het lijf is anders.  Wil je alleen de kittens haken, dat kan ook. Het patroon van zowel mama als kittens is ook los verkrijgbaar in mijn shop.

Het staande poesje heeft ook een klein strikje op haar halsbandje.

Lijkt het jou ook leuk om Siameesje Keesje en haar kittens te haken? Je kunt het patroon hier vinden: http://www.roosjeshaakbeestjes.nl/a-50950662/patronen/keesje-siameesje-en-haar-kittens

Heel veel haakplezier met Keesje Siameesje en haar kittens!

Tot over 2 weken!

Liefs, Roosje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in