Mijn shop is weer een paar lieve diertjes rijker. Ik ben druk in de weer geweest met het ontwerpen van kleine diertjes voor in de kerstboom. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon gezellig neerzetten of bijvoorbeeld aan je tas hangen. Het zijn in totaal 3 patronen. Het zijn kleine diertjes van ongeveer 13cm. Ze zijn niet moeilijk om te maken.

Het eerste diertje is een rendier genaamd Dolfje Junior. Het is een verkleinde versie van mijn grote rendieren: Rudi en Dolfje. Ze zijn ook super leuk om te combineren, de kleintjes in de boom en de grote er gezellig bij zetten. Ik heb Dolfje junior gehaakt met sokkenwol, in katoen wordt hij iets groter. Hij bestaat bijna alleen uit vaste steekjes, aan de rand van zijn sokken en mouwtjes heb ik stokjes gehaakt.

Het tweede ontwerp zijn de kerstbeertjes. Ik heb er maar gelijk 3 gehaakt;) Zo lief en leuk om de kleurtjes te combineren. Ik heb ze gehaakt met 4 bolletjes alpacawol, donkerbruin, lichtbruin, wit en rood. Met de 4 bollen kun je ze alle drie haken. Zo kun je ook de kleurtjes in de beertjes terug laten komen en matchen ze mooi met z’n drietjes. Doordat ze gehaakt zijn met alpacawol, zijn ze super zacht. Alpacawol haakt erg lekker weg en is zacht aan je handen. De kerstmutsjes kun je trouwens ook bij alle andere kleine haakbeestjes van Roosjes op doen (zelfde maat).

Het laatste knuffeltje is een vrolijke kleine pinquin genaamd Puck. Puck is dol op een dansje en is helemaal klaar voor de kerst met zijn glimmende strik en glitter vleugels. Je kunt voor de vleugels glittergaren gebruiken. Ik heb een zilver/glitter draad mee gehaakt, zo heb je dezelfde wol soort als het lijf en het mooie glitter effect.

Bij mij hangen ze inmiddels gezellig in de boom! De patroontjes kun je vinden in mijn shop http://www.roosjeshaakbeestjes.nl . Ze zijn los verkrijgbaar maar, ook in een voordelige set.

Heel veel haakplezier met de feestdagen. Extra gezellig vind ik, lekker haken naast de kerstboom met een beker warme chocomel en koud buiten.

Liefs, Roosje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in