Nieuw uit Hong Kong

Craftmundo brengt KPC Yarn naar Nederland!

0
17457

Afgelopen maandag bezocht ik voor het eerst de KreavaK beurs te Houten. Op de KreavaK beurs vertegenwoordigen leveranciers hun producten aan de retailers. Nu ben ik natuurlijk zelf geen retailer, maar ik ontving desalniettemin toch een persoonlijke uitnodiging om een kijkje nemen. En hoe leuk was dat! Ik ging naar de inspirerende lezing van Dennis van den Brink, beter bekend als Dendennis, en had een leuk gesprek met Claire van het merk ByClaire. Ook kwam ik Loes tegen van het platform Freubelweb.

Loes lanceerde een nieuw garen uit Hong Kong,een garen waar ze enorm enthousiast over is. Een garen wat al ruim 70 jaar gebruikt wordt door bekende modehuizen en wat vanaf nu beschikbaar is voor de DIY branche, namelijk; KPC Yarn.

gossyp chuncky

Ik nam een sample mee van het garen en ging er thuis mee aan de slag. Het garen, dat ik gebruikte is de Gossyp Chunky van 100% biologisch katoen. Wat haakt dit garen lekker! Na wat verschillende haaknaalden geprobeerd te hebben kwam ik uit op haaknaald 5. En ik denk zelfs, dat als je hier iets luchtigs mee zou willen haken je een haaknaald 6 a 7 erbij moet pakken.

dsc_9564

Op dit moment zijn er drie kwaliteiten, te weten; 100% merino wol (Novomerino), 70% merino wol en 30% katoen (Glencoul) en 100% biologisch katoen (Gossyp). In februari 2017 komt er een vierde kwaliteit namelijk 100% kasjmier.

Dit garen zal eerdaags in de winkels verschijnen. Ik ben benieuwd of jullie ermee gaan haken en wat jullie bevindingen dan zijn! Zelf ga ik een nieuw project starten met dit garen. Daarover vertel ik later meer..

Liefs,
Stefanie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in