Het maakproces van designer Amifan

0
131

In Amigurumi 10 vind je alweer het laatste insect van de serie van AmiFan. We nemen jullie graag mee in het maakproces. Want die is best bijzonder! De designer werkt namelijk nauw samen met haar dochter, die het idee van AmiFan op papier uittekent. Dat leidt tot mooie tekeningen en nog mooiere haakprojecten! AmiFan: “Mijn dochter van ondertussen 18 jaar ontwerpt al zeker vijf jaar veel van mijn amigurumi. We beginnen vaak samen door iets dat we tegenkomen onderweg of op internet. Dan roep ik enthousiast: oh, dat is leuk om te haken. Dan kijkt zij mij aan en zegt, ja, maar dan wel zo en zo… Ze pakt ze haar potloden of soms de iPad en begint te schetsen. Vaak wordt ik enthousiast zoals bij de insecten serie. Ze begon met het lieveheersbeestje. En toen vroeg ik om nog een variant… en zie daar… een serie. Ik ga dan proefhaken en pas het ontwerp aan waar nodig. Niet alles wordt gehaakt, ze tekent sneller en meer dan ik kan haken. Vaak helpt ze ook met kiezen van de kleuren en soms het garen. Het is fijn om zo samen dit proces te doorlopen. Haar fantasie is eindeloos. En zeg nu zelf… je tekening tot leven zien komen, dat wil iedereen toch?”

 

           

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in