Lieve volgers,

De afgelopen tijd heb ik heel pinterest afgezocht naar ideëen voor het handig maar vooral mooi en leuk opbergen van je haakspullen! Als je net als ik een fanatieke haakster bent die geregeld nieuwe projecten start (en vaak de helft niet afmaakt, oeps!) dan heb je ook veel spullen. Bij mij stond alles her en der, het een in een papieren tas, het ander in plastic dozen en sommige bollen zelfs nog in de doos waarin ze geleverd werden. Tijd voor herorganiseren!

dividermint

Haaknaalden
Je haaknaalden zijn waarschijnlijk wel het makkelijkst om leuk op te bergen, ze zijn niet ontzettend groot en je kan ze daarom bijna overal kwijt. Onderstaand zie je diverse manieren om je haaknaalden decoratief neer te zetten of netjes op te bergen. Denk daarnaast bijvoorbeeld ook nog aan een mooi decoratief glas op je bureau om je meest gebruikte haaknaalden in te zetten zodat je ze altijd snel bij de hand hebt.

Bron: Pinterest

dividermint

Boeken
Een stapje groter om op te bergen zijn haakboeken. Naast dat je ze standaard in een boekenkast kan zetten kan je ze ook leuk etaleren als stapeltje op een kleine bijzettafel of op een mooie plek in je werkomgeving op een tafel. Heb je een eigen hobbyruimte? Hoe mooi is het dan wat smalle plankjes aan de muur te bevestigen om je boeken op tentoon te stellen net als in een winkel!
Zijn er aan aantal vaste boeken waar je veel uit werkt, denk dan bijvoorbeeld ook aan een tijdschrifthouder.

Bron: Pinterest

dividermint

Garens
Niet het meest zware om op te bergen, maar waarschijnlijk wel het meeste in volume! Zelf heb ik een onderscheid gemaakt tussen bollen van huidige projecten en overige/nieuwe bollen. De garens waar ik momenteel mee werk hebben een mooi decoratief plekje gekregen en alle andere garens zijn netjes geordend opgeborgen. Decoreer bijvoorbeeld het garen van je huidige project in een mooie rieten of stalen mand!

Bron: Pinterest

dividermint

Overige benodigdheden
Naast haaknaalden en garens zijn er natuurlijk meer spullen die we gebruiken om onze projecten te maken. Denk eens aan steekmarkeerders, (stop)naalden, veiligheidsoogjes, spelden, etc. Zelf heb ik van de onderdelen die ik het meest gebruik een paar stuks bij elkaar gedaan in een etui om altijd bij de hand te hebben en de voorraad opgeborgen bij de voorraad garens.

Bron: Pinterest

Tijd om ook jouw spullen mooi te ordenen en ik hoop je met bovenstaande voorbeelden genoeg inspiratie te hebben gegeven. Laat je me het resultaat zien?!

Liefs,
Laura – Hip Met Draad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in