Opbergen was nog nooit zo creatief

De KonMari-methode met mandjes

0
1033

De tijd vliegt! Het is alweer maart. Hoewel er de laatste tijd veel regen valt, zijn er gelukkig ook momenten waarop de zon zich heerlijk laat zien. Die eerste lentestralen geven me altijd een kriebelig gevoel: ik krijg opruimzin. De grote voorjaarsschoonmaak heeft hier dan ook niet lang op zich laten wachten. De voorjaarsvakantie was hèt moment om te beginnen met opbergen. Met de hype rond Marie Kondo, bekend van de KonMarimethode, is het inmiddels ook bijna onmogelijk geworden om opbergen en opruimen vervelend te vinden: Marie laat ons zien dat het opbergen en opruimen van spullen eenvoudig kan zijn en positieve gevoelens opwekt. Ik gebruik daarom een van haar tips als inspiratie voor deze blog: geef alles een vast plekje, bij voorkeur in speciale mandjes. Je kunt daarvoor natuurlijk naar een winkel gaan en wat plastic bakken aanschaffen, maar als creatieveling is het veel leuker om eigen bakjes en mandjes te maken.

De beste plek voor inspiratie

De beste plek voor inspiratie is natuurlijk het internet. Er zijn ontzettend veel websites waarop je diverse (gratis) haakpatronen kunt vinden. Persoonlijk vind ik www.freppi.com een erg fijne website en ook op de website van Drops Design vind je veel leuke, gratis patronen. Daarnaast werkt Pinterest als goede inspiratiebron. Je hoeft maar ‘mandjes haken’ in te vullen in het zoekveld en je komt om in de patronen. Keuze genoeg dus. Ik heb daarom een inspiratielijstje gemaakt met daarop een aantal van mijn favoriete patronen. Je kunt het bord hier bekijken. Op dit bord vind je ook mijn patroon voor een mini-mandje. Op dit moment gebruik ik dat mandje voor het opbergen van de paaseitjes en dat geeft een vrolijk effect! Je kunt het mandje natuurlijk ook gebruiken voor het opbergen van sieraden, leuke prullaria of muntgeld.

mandje opbergen

Aan de Haak en HobbyHandig

Als haakfan ben je misschien sneller op zoek naar iets unieks, of iets wat voldoende uitdaging biedt. Iedereen met een abonnement op Aan de Haak magazine zal dan ook diverse unieke mandjes terug kunnen vinden in de bladen. Zo staan er in Aan de haak 3 twee leuke patronen: mochila mandjes en handige mandjes. In Aan de Haak 4 staat het patroon voor een grotere mand met dots. In Aan de Haak 8 vind je dan weer schattige mandjes met randjes en in een editie van HobbyHandig heeft al eens een patroon van een stoere draadmand gestaan. Inmiddels zijn een aantal van deze patronen ook los te koop, dus mocht je nog geen abonnement hebben aangeschaft, dan kun je hier tegen een kleine vergoeding de patronen verkrijgen en dat is zeker de moeite waard!

Ik hoop dat het opruimen met deze tips nog leuker wordt, of dat het je inspiratie geeft om te starten met opbergen, ook als je de hype rond Marie Kondo links laat liggen en lekker je eigen gang gaat. Veel creatief opruimplezier gewenst!    

Hartelijke groet,
Kim

Studio Muis

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in