Omdat het alweer bijna kerst is, ben ik druk in de weer met het ontwerpen van kerstbeestjes. Mijn eerste ontwerp zijn de rendier broertjes Rudi en Dolfje. Is het geen grappig duo? Zelf ben ik een groot fan van sesamstraat, de muppets, de freggels etc. Ik moet altijd lachen om die figuren. Ik denk dat ik daarom die bolle ogen terugbreng in mijn eigen haakbeestjes. Mijn kikkers en vreemde vogels hebben ook bolle oogjes. Houdt je niet van bolle ogen, dan kun je ze natuurlijk ook vervangen door veiligheidsoogjes. Qua patroon maakt dat niks uit.

Ik heb ze Rudi en Dolfje genoemd. Rudi is het rode rendier en de groen gestreepte is Dolfje. Ze zijn gemaakt met 1 basispatroon. Wel staat alles uitgelegd (met oog op kleur) voor allebei de rendieren.  Het leuke is met de rendieren, om te varieeren met kersttruitjes. Ik had zoveel ideetjes. Een foute kersttrui met een applicatie erop, een Kerstmannen outfit, groen gestreept, rood gestreept of gewoon geen trui. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kerstmannen outfit en een groen gestreept truitje. Je kunt jouw kerstfantasie er lekker op los laten, zo krijg je jouw eigen rendier. De winkels liggen nu vol met kerststrikjes, belletjes etc. Erg leuk voor de finishing touch! Een strikje of een belletje maken het toch net iets leuker.

De rendieren zijn niet moeilijk om te haken. De basis bestaat uit alleen maar vaste steekjes. De mouwtjes en de randjes van de sokken zijn gehaakt met stokjes. Je kunt ook in plaats van de stokjes een picotrandje doen, dat is ook altijd heel erg leuk.

Wil jij dit gezellige kerstduo ook haken? De rendier broertjes zijn verkrijgbaar in mijn shop (ook in engels us terms) : http://www.roosjeshaakbeestjes.nl

Heel veel haakplezier!!

Liefs, Roosje

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in