Als je wel eens Engelse of Duitse patronen gebruikt, dan zul je net als ik regelmatig tegen het probleem aanlopen dat er een garen wordt geadviseerd wat in Nederland niet verkrijgbaar is. Of het garen is wel verkrijgbaar maar je wilt liever een goedkoper alternatief. Dat kan best lastig zijn, want hoe kies je nu een ander garen zonder dat je project er heel anders uit komt te zien? Daar gebruik ik een heel handige website voor, en dat is deze. Het enige wat je hoeft te doen is het garen invullen en je krijgt een lijst met alternatieven voorgeschoteld. Of het echt werk? Jazeker! Ik probeerde het uit met garens die ik goed ken. Zo gebruik ik vaak Drops Paris van Garnstudio, en ik weet dat dat garen veel lijkt op Rico Creative Cotton Aran. Als je Drops Paris invoert, dan zie je die inderdaad in het lijstje verschijnen, naast nog een heleboel andere garens die vergelijkbaar zijn.

Als ik eenmaal mijn garen gekozen heb, dan wil ik natuurlijk ook graag de juiste kleuren bestellen. En het kan soms best lastig zijn om van te voren te bedenken welke kleuren goed bij elkaar passen. Vroeger gebruikte ik wel eens de kleurenkaart van de schilder, maar tegenwoordig druk ik vaak de kleurenkaart af van het garen wat ik hebben wil. Dat kan bijvoorbeeld via de website van Garnstudio. Als je hier klikt kom je bij Drops Paris uit. Helemaal onderaan zie je de optie ‘kleurenkaart afdrukken’. Als je de kaart in kleur afdrukt kun je de verschillende kleurkaartjes uitknippen en in verschillende varianten naast elkaar leggen om te kijken wat goed bij elkaar past. Handig toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in