Vrolijke bloemendeken

0
9763

Doen jullie ook gezellig mee aan de mooie Crochet Along (CAL) van Aan De Haak? Mocht je nog tijd en zin over hebben, of alvast op zoek zijn naar een leuk project voor als je na de CAL in een haakdip dreigt te vallen, heb ik hier nog wat meer inspiratie voor een leuke deken. Deze vrolijke en fleurige bloemendeken behoort tot één van mijn favorieten.

Jane Crowfoot en Frida Kahlo

Het patroon van deze mooie bloemendeken komt van een CAL van alweer zo’n twee jaar geleden, welke is ontworpen door Jane Crowfoot. Jane heeft haar ontwerp geïnspireerd op het werk van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, voor wie zij veel bewondering had. Onder andere om de invloed die zij heeft gehad op het gebied van vrouwenrechten en de sterke persoon die zij was. Frida Kahlo gebruikte in haar kunst felle kleuren en koos persoonlijke onderwerpen voor haar schilderijen, waar zij vaak zelf de hoofdrol in speelt.

“Jane Crowfoot heeft de bloemendeken vooral gebaseerd op de kleurrijke persoon die Frida Kahlo was en haar kleding en de bloemen in haar schilderijen, dienden daarbij als uitgangspunt”

De oorspronkelijke kleurencombinatie gehaakt met katoen

Ik heb de deken gemaakt van het garen Stylecraft Special DK. Ik heb de oorspronkelijke kleurencombinatie aangepast omdat ik de kleuren in de deken graag wat feller wilde hebben. De oorspronkelijke zwarte achtergrond vond ik net iets te zwart en hiervoor heb ik het donkerblauwe ‘Midnight’ gebruikt. Voor de oorspronkelijke basiskleuren blauw en paars, heb ik rood (‘lipstick’) en zalm (‘shrimp’) Je kunt er ook voor kiezen om de deken met katoengaren te maken. Dit geeft een wat strakker en zwaarder resultaat en is qua prijs wat kostbaarder (om deze laatste reden heb ik voor het acrylgaren gekozen ;-)), maar het is prachtig. Maar het resultaat met de Stylecraft special DK vind ik ook erg mooi!

Het patroon

Het patroon bestaat uit acht delen. Omdat het al een oude CAL is, kun je alle patronen nu in een keer downloaden op de website van Stylecraft. Klik voor de Nederlandse vertaling van het patroon HIER. Per patroon wordt er één hexagon (zeshoek) beschreven, welke je een aantal keer moet maken. De verschillende patronen haak je uiteindelijk volgens het ontwerp aan elkaar, waardoor er een prachtig symmetrisch patroon ontstaat. Het laatste patroon bevat de rand. Ook is er nog een aparte uitleg over hoe je de deken het beste kunt blocken.

 

 

 

 

 

De verschillende patronen bevatten leuke en afwisselende steken en ook een paar mooie borduursteken, zoals de Franse knoop. Ik heb in ieder geval best wat nieuws geleerd tijdens het haken van deze bloemendeken. De steken staan erg goed uitgelegd met foto’s en al, waardoor het prima te doen is. Al met al een aanrader voor deze lente dus!

Liefs,

Petra

www.loveliness.nl

https://www.facebook.com/lovelinesshandmade1/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in