Op Facebook heb ik naast mijn Roosjes Haakbeestjes pagina ook een groep. In deze groep kunnen mensen foto’s posten van haakbeestjes (gemaakt met een patroon van Roosjes Haakbeestjes). Er komen zoveel leuke creatie’s voorbij. Ook kun je elkaar helpen en leuke ideeën op doen. Zo had Mieke van de kerstbeertjes, pandabeertjes en koala beertjes gemaakt. Ik vond dit zo’n leuk idee! Het leek haar en mij erg leuk om dit idee uitwerken in een patroon. Zo kan iedereen die het patroon heeft van de kerstbeertjes, ook een koala en een pandabeer haken.

De pandabeer, genaamd Pimmetje, heb ik gehaakt met alpacawol net als de kerstbeertjes. Het Pandabeertje wordt dus even groot als de kerstbeertjes. Het is een kleine aanpassing die ik beschreven heb in een pdf bestand. Je kunt het patroon van de pandabeer (modificatie op de kerstbeertjes) vinden in mijn shop http://www.roosjeshaakbeestjes.nl . Het is een gratis patroontje.

Ik heb Kaya Koala gehaakt met stonewashed van Scheepjes. Ik wilde graag een wat grotere Koala en met dit garen wordt je beer een stuk groter! Ik heb de oortjes iets groter gehaakt dan bij de beertjes. Ook heb ik er met fluffie garen een wit randje omheen gehaakt. Op de buik heb ik met fluffie garen een witte vlek gehaakt. Zo krijgt Kaya een knuffelig en schattig uiterlijk. De snuit van de beer wordt vervangen door een koala neus. Deze zijn kant en klaar te koop. Ik heb alleen gekozen voor een gehaakte neus. De uitleg om jouw kerstbeertje om te toveren naar een Koalabeertje kun je vinden bij de gratis patronen in mijn shop: http://www.roosjeshaakbeestjes.nl .

Zo zie je, dat je met een beetje fantasie van 1 patroon 3 totaal verschillende beren kunt maken. Varieer lekker met garen en jouw beer heeft weer een heel andere uitstraling. Gebruik ook een een wat dikker garen voor een grote beer of heel fijn garen voor een schattig mini beertje.

Heel veel haakplezier!!

Liefs, Roosje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in