Amigurumi-figuren en hun accessoires

het is amiguruMAY

0
821

Wie een beetje actief is op Instagram heeft het vast al voorbij zien komen: amiguruMAY! Zelf had ik er nog niet eerder van gehoord, maar dit is blijkbaar al de tweede editie van de uitdaging. Voor wie het net als ik nog niet kende: elke dag in de maand mei wordt een nieuwe foto geplaatst door iedereen die amigurumi ontwerpt en haakt met #AmiguruMAY en #AmiguruMAY2020. Voor elke dag is er een vast onderwerp, dat door Airali design is opgesteld. Ook als je nog niet zo ervaren bent met het haken van amigurumi is er genoeg te vinden om mee te starten, bijvoorbeeld in de nieuwe amigurumi special van Aan de Haak. Zo kun je toch meedoen aan AmiguruMay. Zelf vind ik het ook leuk om amigurumi te ontwerpen en haken. Stiekem vind ik het vooral leuk dat je allerlei accessoires aan je werk kunt toevoegen. Daarom bespreek ik in deze blog amigurumi-figuren en hun accessoires. Wie weet brengt het je nog op ideeën of ontdek je accessoires waarvan je het bestaan nog niet weet.

De binnenkant

amigurumi accessoires

Amigurumi-figuren lenen zich goed om te vullen met allerlei leuke effecten: een muziekdoosje, een pieper of een rammelaartje. Ook bestaan er dierengeluiden en kun je allerlei belletjes toevoegen. Sinds begin dit jaar zijn de tuimelballen of wobble ballen erg in trek bij haaksters. Er zijn veel haakpatronen en -pakketten verschenen waarin zo’n bal wordt gebruikt. Verder bestaat er de optie om een lichtbal te verwerken in je amigurumi-figuur.

Details

Veel amigurumi-figuren hebben ogen en neuzen. Deze kun je borduren of schilderen. Er zijn mensen die hier geweldige creaties van maken, zoals Knottellaa. Ook is het mogelijk om veiligheidsogen en -neuzen te gebruiken. Er is hierin veel keuze en variatie. De meeste (web)winkels verkopen deze accessoires per stuk of in grotere partijen. Zelf heb ik inmiddels ook een klein voorraadje opgebouwd.

voorraad veiligheidsogen en -neuzen

Onlangs kwam ik trouwens cartoonogen tegen bij de plaatselijke boekenvoordeel. Online kan ik ze niet vinden, maar de website Oogjesenzo.nl verkoopt ze ook.

Een amigurumi-figuur kan nog gedetailleerder worden gemaakt door andere extra’s toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld wimpers of snorharen bevestigen rond de ogen of neus. Mocht je graag bloemen haken, dan zijn deze meeldraden ook leuk om toe te voegen als details.

Accessoires

Amigurumi-figuren met accessoires zijn mijn favoriet. Mooie details maken een gezicht, maar accessoires maken een verhaal. Inmiddels heb ik een brilletje en een hoed in mijn bezit om leuke foto’s te maken van mijn amigurumi. Er is natuurlijk nog veel meer te koop of zelf te maken. Wat dacht je van deze engelenvleugels of kroontjes?

Wat zijn jullie favoriete accessoires? Laat het weten in een reactie hieronder.

Hartelijke groet,

Kim
Studio Muis
Facebook
Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in