Babymutsje haken

Babymutsjes haken voor iedereen

0
11239

Haken voor baby’s is voor mij nog een vrij onbekend terrein. Heel af en toe haak ik een sjaal, omslagdoek of een tas, maar over het algemeen ben ik vooral van de amigurumi.

Plotseling tijdens mijn verhuizing kreeg ik de vraag of ik een leuk babymutsje kan haken. Uiteraard, geen probleem. Ik wil alles proberen en leren.

Op zoek naar een leuk hip modelletje, basic maar toch speciaal. Uiteindelijk stuitte ik op een mutsje van wolplein.nl, su-per-leuk!

Dit modelletje is ontworpen voor kindjes van 6-12 maanden, gehaakt met garen geschikt voor 4,5-5 en haaknaald 5. Voor pasgeboren baby’s kan je dit patroon ook gebruiken, maar dan met een garen geschikt voor naald 3,5-4 en haaknaald 4,5. Hierbij moet je dan uiteraard wel het patroon iets aanpassen. Door een naald groter te nemen dan wat er op de wikkel staat wordt het heel lekker soepel.

Het patroon van wolplein is een basispatroon met halve stokjes en reliëfstokjes. Deze zijn voor iedereen makkelijk te haken. Voor ieder niveau geschikt.

Voor pasgeboren baby’s moet je goed kijken naar het garengebruik. Zacht en soepel zonder pluis is vaak het allerbeste. Voor de 6-12 maanden oude baby’s kun je al gebruik maken van iets ander garen.

Ik haakte 2 versies, een grote en een kleine versie. De grote is naar het originele patroon en de kleinere heb ik iets aangepast. Voor de kleinere versie maak je een rondje met meerdering extra, je gaat naar 60 halve stokjes i.p.v. 50. Je houdt wel het aantal toeren aan wat het vervolgpatroon aangeeft.

Het is dus echt een patroon waar je alle kanten mee op kan!

Ik snap dat het bij jullie ook gaat kriebelen, het is ook echt een leuk patroontje. Snel klaar dus ook leuk voor tussendoor.

Het patroon op het blog van wolplein vind je hier: http://www.wolplein.nl/blog/babymutsje-haken/

Je kan het patroon ook apart bij hen bestellen via deze link: http://www.wolplein.nl/patronen/haakpatronen/haakpatroon-baby-mutsje

 

Veel haakplezier! Tot over 2 weken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in