Berenjacht

0
510

Wat een rare tijden zijn het maar. De zon schijnt maar alle terrasjes zijn leeg. Over straat lopen of boodschappen doen is de wekelijkse uitstap. Genoeg opa’s en oma’s die een spoedcursus technologie krijgen en last but not least, de berenjacht.

Het principe

De berenjacht is ontstaan om de dagelijkse wandeling wat leuker te maken. Je plaatst een (of meerdere) beren voor je ruit en de kinderen mogen ze dan zoeken. Sommige dorpen hebben bijvoorbeeld kaartjes die in de brievenbus worden gestopt door kinderen die de beer leuk vonden.

Een beetje positiviteit

Waar heel veel nieuws vooral de negativiteit belicht van alle verschrikkelijke dingen die er op dit moment gebeuren. Ben ik vooral druk bezig met het maken van beren. Hebben jullie ook een leuke beer voor de ruit staan? Gehaakt of niet, dat maakt niet uit.
ik ben dus hartstikke druk in de weer met mijn haaknaalden. Hieronder de eerste twee beren maar dat zijn zeker nog niet de laatste!
IJsbeer en bruine beer, berenjacht
Mijn ijsbeer en bruine beer

Een (gehaakte) beren collectie

Wat zou het leuk zijn als we onze beren hier of op de Facebook pagina van aan de haak delen en een beren collectie beginnen.
Geen designer of een beginnende haak(st)er of gewoon wat inspiratie nodig? ADH #25 heeft een leuke pandabeer voor de meer gevorderde haak(st)er en een klein beertje voor  de beginner. Koop ‘m hier  of koop hier een heel pandapakket. In uitgave 26 en 27 zullen nog twee panda patronen gedeeld worden. Zo kunnen we het dagelijkse uitje nog wat leuker maken. Of maak er een hele dierentuin van en zet allerlei dieren voor de ruit. Laat de kinderen uit de buurt dan de beer zoeken of maak er een kleine quiz van.
Zo heb ik straks een pandabeer, ijsbeer, bruine beer en koala beer (bijna) voor de ruit staan, maar een van deze beren is eigenlijk geen echte beer. De kinderen mogen raden (en ook de volwassenen) welke er niet bij hoort. De pandabeer moet nog in elkaar worden gezet maar dan zijn alle beren klaar.
Blijf veilig binnen als dat gaat en geniet van de nieuwste Aan de Haak met een lekker kopje thee of koffie of wat anders en wat lekkers erbij. Of net zoals bij mij, tussen de bedrijven door.
Veel liefs,
Diana
Vaemkes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in