Mijn bezoek aan het Creaweekend te Rijswijk

Het Crea Weekend is leuk voor iedereen!

0
800

Mijn bezoek aan het Crea Weekend in de Broodfabriek te Rijswijk.

Op 10 September 2017 was het eindelijk zover, ik kon weer lekker gaan snuffelen op een beurs. Na een (lange) zomervakantie zonder beursaanbod was het hoog tijd dat er weer een georganiseerd werd.

De Broodfabriek in Rijswijk staat bekend om zijn leuke beurzen waar voor iedereen wat leuks te vinden is. Mandy van der Goes is beursorganisator van het Crea Weekend, de Handwerkdagen en de Poppenhuizen, poppen en miniaturenbeurs. Twee van de 3 beurzen bezoek ik zeer regelmatig, dus ik bevind me op bekend terrein.

Deze keer heb ik ervoor gekozen om het Crea weekend te bezoeken. Het Crea weekend heeft een heel breed aanbod waarin voor iedere hobby iets leuks te vinden is. Zo valt vooral op dat er veel aan kaarten maken wordt gedaan, maar ook handletteren, garen en stempelen zijn vertegenwoordigd. En dat is lang niet alles, want de hele ruimte is super vol met gezellig ingerichte kramen. Je raakt eigenlijk niet uitgekeken.

Bij binnenkomst heerst er al gelijk een superfijne sfeer. De mevrouw achter de garderobe begroet iedereen super vriendelijk, je voelt je gelijk thuis. Ook werd ik zeer warm onthaald door beursorganisator Mandy, heel erg leuk.

Ik zoem voor jullie vandaag vooral in op het haak- en breigedeelte, want dat is immers voor jullie vooral interessant. Er was namelijk van alles te vinden op dit gebied. De standhouders waren ook in voor een praatje en waren heel bereid om te helpen als hierom gevraagd werd. Dit laatste zie je niet zo vaak meer op beurzen, het valt me erg op dat dit op het Creaweekend wel zo is. Supertof dat dit nog kan!

Bij de kraam van Sieraden enzo ben ik lange tijd blijven hangen. Ze hebben prachtige garens liggen en super veel haakwerken hangen. Hierdoor is er veel inspiratie en kom ik precies aan het garen waar ik naar op zoek was. Ze hebben mooie prijsjes en genoeg voorraad mee, zijn behulpzaam en vooral erg gezellig.

Ook kwam ik dit net uitgebrachte patroon van Marlaine tegen. Een supergave wintermuts, je bent gelijk winterklaar! Hij is gehaakt met haaknaald 15, wow. Die had ik nog niet in mijn collectie, wat een gigantisch ding! Zo zie je maar weer, door naar de beurs te gaan steek je ook weer dingen op en zie je dingen die je nog niet had gezien. Zo blijf je altijd in ontwikkeling.

Toen stuitte ik op Marjolein Zweed Creatief. Een “alleskunner” zou ik zeggen. Ze ontwerpt gave haakpatronen en verkoopt deze vervolgens in pakketten, maar maakt ook hele gave kaarten met allerlei verschillende technieken. Een superleuke kraam waar je bijna niet uitgekeken raakt. Het ontwerp van de beer met tuinbroek sprong er voor mij super uit, wat een tof patroon!

En een stuk verder kwam ik bij lintland.nl. Ikzelf geef regelmatig gehaakte knuffels als cadeau op een babyshower, op kraamvisite of als verjaardagscadeau aan vrienden/vriendinnen/kennissen/collega’s. Bij het inpakken mis ik vaak iets. Ik pak vooral in met cellofaan zodat ze het niet per se uit hoeven te pakken en je gelijk ziet wat je krijgt, maar het is vaak een beetje kaal. Het gewone lintje is vaak “afgezaagd” en al zo vaak gedaan.

Daar zag lintland.nl een gat in de markt! Ze hebben zichzelf gespecialiseerd in het maken van gave linten op cadeaus. Bij de kraam werd gedemonstreerd hoe het maken van een hele mooie strik in elkaar steekt en ik was verkocht. Dit maakt je cadeau helemaal af! Uiteraard ga ik dit nu zelf ook gebruiken bij mijn cadeaus!

Als je het echt helemaal af wilt maken verkopen ze ook kant en klare handlettering pakketten waarbij je dus ook je cadeau nog helemaal kan personaliseren, TOF!

Zo, dat was weer een super geweldige dag. Al met al heb ik 4 uur rondgestruind en ben ik moe maar voldaan naar huis gegaan. Het was een inspirerende, gezellige en ontspannen dag. Ik kan niet wachten om met al mijn gekochte spullen aan de gang te gaan.

Zijn jullie ook bij het Crea Weekend geweest? Of wil op de volgende editie nieuwe ideeën opdoen? Ik hoor ook graag jullie verhalen! De kerstversie is van 17 tot 19 november.

Tot over 2 weken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in