Bloemen haken

de mooiste haakpatronen voor een boeketje bloemen

0
1094

Droogbloemen: je ziet ze steeds meer en ze worden op allerlei creatieve manieren gebruikt. Het idee van bloemen die lang meegaan, kan ik als haakster natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Want hoe mooi droogbloemen ook zijn om naar te kijken, zo’n kant-en-klaar setje uit de winkel geeft weinig plezier. Ik ben daarom op zoek gegaan naar de mooiste haakpatronen voor bloemen, zodat je zelf bloemen kunt haken en een boeketje kunt samenstellen en niet alleen een mooi bosje bloemen hebt om naar te kijken, maar vooral ook veel haakplezier.

Groene blaadjes en takken

Wat is een boeketje bloemen zonder groene blaadjes en mooie takken? Er zijn gelukkig veel haakpatronen voor te vinden. De groene blaadjes van Wolplein zijn bijvoorbeeld een mooie toevoeging aan elk boeketje.

everlasting eycalyptus yarn and colors
bron: yarn and colors
haakpatroon magnolia wolplein
bron: wolplein.nl
tak wilgenkatjes wolplein
bron: wolplein.nl

En wat dacht je van deze mooie wilgenkatjes, magnolia of eucalyptusbladeren?

 

 

Exotische bloemen

strelitzia Aan de Haak

In de nieuwste Aan de Haak, nummer 32, staat het haakpatroon voor deze mooie strelitzia’s. Ze zien er echt prachtig uit en geven meteen een exotisch tintje aan je interieur. Wolplein biedt een gratis patroon voor een tropische bloem. Dit patroon is ontworpen tijdens de haakwedstrijd HaakSTER van Nederland. In combinatie met de strelitzia uit Aan de Haak kun je een mooi tropisch boeketje samenstellen.

Wil je nog meer exotische bloemen? Wacht dan op Aan de Haak 33, waarin een patroon voor het haken van een keizerskroon te vinden zal zijn!

Bloemen haken

gehaakte roos

Houd je niet van de exotische look, maar wil je wel bloemen haken? Dan is de keuze reuze. Er zijn ontzettend veel patronen voor rozen te vinden, zoals deze rode roos met glitters uit Aan de Haak 30. Maar je kun ook de volgende bloemen haken: anthurium, gerbera, hyacinth, zonnehoedje, narcis of lelietje-van-dalen. Mocht je geen zin hebben om zelf een boeketje samen te stellen, dan kun je een haakpakket voor een lenteboeketje bestellen bij Wolplein.

Met een aantal goede zoektermen kom je een heel eind in google en stel je op eenvoudige wijze je perfecte boeketje samen. Daarna begint het leukste deel: de bloemen haken en het boeketje stukje bij beetje zien verschijnen.

Veel haakplezier!

Hartelijke groet,
Kim

Studio Muis

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in