Het is de afgelopen dagen heerlijk weer. Als ik naar buiten loop, kan ik intens genieten van het zonnetje. Overal zie je de voorjaarsbloementjes hun kopjes boven het gras uitsteken. Een prachtig gezicht, al die verschillende kleuren.

Thuis krijg ik ook zin om de boel weer op te fleuren. De ramen worden open gegooid. De bezem gaat er door en het voelt gelijk een stuk lichter en frisser.

De tulpen staan op de vaas en op het dresssior staat een potje met heerlijk geurende hyacinten.

Tja, je voelt hem al aan komen. ‘S avonds na het poetsen en het genieten van de zon, worden de haaknaalden te voorschijn gepakt en komen hier de bloementjes ook uitrollen.

Op de foto staan de door mij gehaakte Puff Flowers of Mollie Flowers. Je kunt ze gebruiken om je haakwerk mee op te sieren, bijvoorbeeld door ze verwerken op een sjaal. Als je ze aan elkaar haakt, kun je er een mooie deken van maken. Doordat je gebruik maakt van de puffsteek bij de Mollie Flowers geven ze een beetje een 3D-effect.

Gehaakte bloemen kun je op verschillende manieren verwerken. Je kunt er zelfs een heel boeket mee maken. Ook kun je krokussen of hyacinten maken. Deze bloeien voor eeuwig, maar de heerlijke geur moet je er zelf bij bedenken.

Gehaakte bloemen kun je vastlijmen op een haarknipje. Staat hartstikke vrolijk. Of maak ze vast op een haarbeugel of een haar elastiekje. Je kunt al je haaraccessoires er mee op pimpen.

Haak je bloemen met een lossenketting aan elkaar vast en je hebt een bloemenkrans of een ketting voor om je nek. Maak ze vast aan een oorbelhaakje en je hebt een complete juwelenset.

Gehaakte bloemen kun je ook goed verwerken op kleding. Haak een aantal bloemen en naai deze vast op bijvoorbeeld een spijkerjasje. Zo ga je van saai naar hip. Ook op een truitje kun je ze makkelijk vast naaien. Wel even binnenste buiten wassen.

Tenslotte is het haken van bloemen heel handig om al je restjes wol op te maken. Voor een bloem heb je vaak niet veel garen nodig en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt qua kleur.

Genoeg ideeen dus om je gehaakte bloemen voor te gebruiken. Aan de slag en veel plezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in