IJslandse inspiratie

Het was even stil maar na een heerlijke vakantie in IJsland, kan ik er weer even tegen. IJsland staat namelijk vooral bekend om hun vele schapen en waar schapen zijn is… WOL! Overal, in de souvenirwinkel, de supermarkt, de wolwinkel. Je kunt het overal vinden, als je een beetje door de winkels struint. Zo liep ik per ongeluk tegen een heel schap Mohair aan. Ik heb dus bakken met inspiratie opgedaan, waaronder de skaftafell roos en wil dit graag met jullie delen.

IJsland

Maar ik heb niet alleen wolletjes gezien. De omgeving is ruig. Bergen wisselen zich af met indrukwekkende watervallen, vulkanen, thermische gebieden en fjorden. Ik heb gesnorkeld in ijskoud water, middenin een vulkaan gestaan en een gletsjer beklommen. Een ongelooflijke reis die ik mijn hele leven zal herinneren en natuurlijk deel ik hier wat kiekjes van mijn reis, om jullie ook een beetje IJsland te laten ervaren.

IJsland inspiratie
Alsof je door een sprookje loopt soms
Svatifoss waterval IJsland
De Svatifoss waterval in Skaftafell
IJsland inspiratie
IJsland op z’n mooist

Maar waar IJsland ook om bekend staat zijn de wollen truien. Deze truien worden ook wel Lopapeysa genoemd. Een Lopapeysa staat bekend om zijn diamant patroon en vrijwel elke IJslander heeft er eentje in zijn of haar kast liggen. In de jaren 50 is dit diamant patroon ontworpen en tot op vandaag nog altijd populair! Alhoewel deze truien gebreid zijn vond ik dit een grappig weetje over de IJslandse geschiedenis. Nog eentje dan: het wol van IJslandse schapen wordt ook wel Lopi genoemd en is vooral bekend om de isolerende en water afstotende eigenschappen, maar omdat ik wol te veel vind prikken heb ik de truien en de wol daar gelaten.

Skaftafell

Ook heb ik ontdekt dat verschillende plaatsen een eigen symbool hebben. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn eigen versie van de roos van Skaftafell. Skaftafell is een natuurgebied waar onder andere de Svatifoss waterval ligt. De mooiste waterval die ik in IJsland heb gezien. Gebruik dit patroon met de mochila techniek of  tunische haaktechnieken.

IJsland Skaftafell roos
Mijn versie van de Skaftafell roos

Laat je me het eindresultaat zien?

Groetjes,

Diana

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in