Het zal ook jou niet ontgaan zijn dat veel DIY-events de komende periode niet doorgaan. Help! Want waar haal je nu inspiratie, mooie materialen en nieuwe handwerktrends vandaan? Mijn zoektocht naar alternatieve en online DIY-events deel ik graag met je in deze blog. Pak je agenda er maar alvast bij!

KreaDoe
Een jaarlijks en groots DIY event is natuurlijk de KreaDoe. Kennismaken met bekende haaksterren, nieuwe technieken direct uitproberen en met een tas vol moois weer naar huis. Dit jaar kan het even niet. Maar niet getreurd! KreaDoe heeft onlangs bekend gemaakt dat het event online gaat plaatsvinden van 30 oktober t/m 1 november. Met workshops, live chatten met influencers en shopmogelijkheden. Vanaf half september start de kaartverkoop. Wil je op de hoogte blijven? Dan moet je deze pagina in de gaten houden.

Helaas voorlopig geen live ontmoetingen met haakinfluencers zoals de Finse Molla Mills

 

 

 

 

 

 

 

 

Online Creamarkt
Na twee geslaagde edities van de online creamarkt, staat er eind september een derde editie ingepland. Op deze Online Creamarkt, georganiseerd door de dames achter de insta accounts @handwerkmarkt en @handmadeinholland, tref je 30 vrolijke kraampjes vol originele handgemaakte en DIY producten van getalenteerde makers en creatieve ondernemers. Je kunt direct chatten met de standhouders, je bestelling plaatsen en je kunt er zelfs online workshops volgen. De markt is gedurende een heel weekend 24 uur per dag geopend. Je kunt dus echt zelf je geschikte moment van bezoek inplannen. Al hangend vanaf de bank, of zelfs lui vanuit je bed. Alleen al de prachtige illustraties van @marjomaakt nodigen uit om even een kijkje te nemen. Toegang tot de markt is helemaal gratis! Op de hoogte blijven van deze creamarkt? Op hun pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Struinen langs 30 creatieve online kraampjes
Net echt toch?!
Je loopt ook langs heuse digitale reclameborden, voor nóg meer inspiratie (illustraties van @marjomaakt)

 

 

 

 

 

Haakster van Nederland
Ook dit jaar organiseert Wolplein weer de Haakster van Nederland. 10 kandidaten met haaktalent strijden om deze titel. Elke week kun je een online aflevering bekijken waarin de kandidaten je meenemen van ontwerp tot resultaat. Een vakjury en publieksjury (jij!) bepaalt uiteindelijk wie deze titel in de wacht sleept. De eerste aflevering is op 4 september (bijna!!) en te bekijken via de pagina van Wolplein.

Het vernieuwde Wolplein inspiratiecentrum
Er zijn natuurlijk genoeg webshops en wolwinkels waar je inspiratie en materialen kunt halen. Een bijzondere vermelding is het sinds 1 juli vernieuwde inspiratiecentrum van Wolplein waard. Dat het niet zomaar een winkel is, bewijst zich al zodra je binnenloopt. Met een enorm aanbod aan wol, garens, accessoires, magazines, boeken én prachtige Wolplein projecten kun je namelijk naar hartenlust shoppen. Het Wolplein Inspiratiecentrum is de grootste belevingsshowroom voor wol en garens in Europa. Je kunt er tevens terecht voor deskundig advies en ze organiseren er regelmatig events. Een dagje Zaltbommel zou ik dus maar snel in de agenda zetten!

En dit gaat wel dóór!
Gelukkig zijn er ook DIY-events die gewoon doorgaan. Volgens de laatste berichtgeving zal Creative Life Utrecht, een event met een breed spectrum aan technieken, plaatsvinden van 12 t/m 15 november.  De laatste tickets die nog voorradig zijn, worden vanaf 10 september aangeboden via de website. 

Ook Rijswijk kent een creatief event wat volgens de laatste berichten gewoon gaat plaatsvinden. Zowel in september als in november vindt er in de Broodfabriek het Crea Weekend Rijswijk plaats. Met workshops en demonstraties van uiteenlopende handwerktechnieken.

En wil je toch liever live haakworkshops volgen en nieuwe technieken aanleren? Dan biedt Leijns Creative Greenhouse in Dordrecht de mogelijkheid. Vanaf 1 september worden er weer (in klein verband) workshops georganiseerd en worden er privé lessen aangeboden. Ook worden er maandelijks craft dates georganiseerd die – zolang het mooi weer is buiten – plaatsvinden op een heel idyllisch plekje in Dordrecht. Voor alle data kun je terecht op de website.

Er gaat niks boven inspiratie uit echte ontmoetingen.

Ik ben benieuwd waar jij het komende jaar je haakinspiratie vandaan gaat halen. En mist er volgens jou nog iets in dit bovenstaande rijtje? Ken je nog andere inspirerende DIY-events? Laat een reactie achter en vul vooral aan. Want inspiratie kun je nooit genoeg hebben.

x

Marjolein 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in