DIY: gehaakte bijtringen

review patroon uit Aan de Haak 25

0
1792

Het is alweer bijna een maand geleden dat Aan de Haak 25 op mijn mat viel. Dit nummer staat vol met kleurrijke projecten, waaronder een plantenmandje, kussen en mandala. Toen ik begon na te denken over de inhoud van deze blog, besloot ik al snel dat ik een van de projecten uit dit nummer wilde haken om er een review over te schrijven. Ik kon eigenlijk niet kiezen, tot ik de vrolijke bijters tegenkwam. Ik vind ze ongelofelijk leuk! Graag schrijf ik dan ook over mijn ervaring met deze DIY: gehaakte bijtringen.

Materialen

Naast het patroon uit Aan de Haak 25 heb je garen van Durable Cosy Fine nodig. Ik koos voor de kleur Ochre. Verder heb je standaard haakbenodigdheden nodig, zoals een haaknaald, schaar en stopnaald. Het belangrijkste element van dit patroon is een houten bijtring. Ik had de aangeraden grootte niet in huis, dus heb gekozen voor een kleinere variant (Ø 50 mm).

haakbenodigdheden

Moeilijkheid

Bij het patroon wordt moeilijkheidsgraad 2 van 4 aangegeven. Daar ben ik het wel mee eens. Hoewel de gebruikte steken niet lastig zijn, is het omhaken van een ring en het maken van de puffsteek wel iets waar je even naar moet kijken als je een beginnende haakster bent. Vooral het starten met omhaken van de ring is lastig als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Gelukkig kun je op internet voldoende informatie vinden hierover. Zie bijvoorbeeld de uitleg van Vonnes Creaties.

Duur

omhaken ringHet heeft mij ongeveer een half uurtje gekost om de bijtring te maken. Ik was al bekend met de puffsteek en het omhaken van de ring, dus ik kon goed doorwerken. Mocht je eerst nog kennis moeten opdoen over de puffsteek en het omhaken van een ring, dan zul je wat meer tijd kwijt zijn. Er zullen ongetwijfeld ook snellere haaksters zijn, die misschien al in een kwartiertje zo’n vrolijke bijter kunnen maken.

DIY: gehaakte bijtringen

Ik vond het erg leuk om de gehaakte bijtring te maken. Hoewel ik werkte met een kleinere bijtring, heb ik het patroon niet aangepast. Dit kon prima. Tijdens het haken van de tweede toer vond ik in eerste instantie best lastig om te zien waar de hv geplaatst moest worden. Ik plaatste mijn puffjes te dicht op elkaar, waardoor ik halverwege besloot de boel los te halen. Vervolgens heb ik eerst de steken geteld en bepaalt waar ik wat zou moeten haken. Hierdoor ging het haken vervolgens erg gemakkelijk. Het resultaat is ontzettend leuk geworden! Ik vind dit patroon een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een bijtring of klein kraamcadeautje. Er zijn zo veel kleuren mogelijk, dat er voor iedereen wel een gepaste keuze is.

gehaakte bijtring

Heb jij ook al de gehaakte bijtringen gehaakt? Show je werk dan in een reactie onder dit bericht!

Hartelijke groet,

Kim

Studiomuis
Instagram
Facebook

Het patroon voor deze gehaakte bijtringen is gemaakt door Susy Terheggen van knotsosqure.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in