Een aantal weken geleden kwam bij mij het nieuwe garen Scheepjes Whirl binnen. Ik ben reeds bekend met de zogenaamde ‘Unicat’ garens oftewel verloopgaren. Dit garen staat om het mooie kleurverloop bekend. Uit één bol kan je ongeveer 1 omslagdoek, sjaal of poncho haken.

Bij de lancering van het garen vroeg ik mezelf direct af, waarom is dit garen vernieuwend ten opzichte van de al vele soorten Unicat garens die er zijn. Ik liet mijzelf vertellen, dat de draad van dit garen getwijnd is. De draad zou hierdoor niet splijten. Mijn ervaringen met diverse vergelijkbare Unicat garens is dat de draad enorm spijt, waardoor het als fanatieke amigurumi en strakke haker zeer moeizaam is.

En zo ging ik aan de slag met een bol Scheepjes Whirl 761 Pistachi Oh So Nice (linksonder op de foto).

Mijn ervaring met Scheepjes Whirl;

Superleuk!
Uit één bol haak je één ruime omslagdoek, sjaal of een kleine poncho.
De draad is getwijnd en het splijt hierdoor niet.
Er zijn maar liefst 12 prachtige kleuren te verkrijgen.
Met een mooie adviesverkoopprijs van 24,50 euro per bol.
1000 meter op de bol.

 

Minder leuk
In het midden van de bol zit een Easy Start sticker. Ik ben vanuit het midden van de bol begonnen. Halverwege de bol trok ik voortdurend hele plukken garen uit de bol. De bol ging hierdoor meerdere malen in de klit. Ik kan hier behoorlijk gefrustreerd van raken en zou voor een volgende keer toch aan de buitenkant beginnen. De bol is gevormd als cake, waardoor de bol goed op zijn plek blijft.

Conclusie
Een prachtig garen, die het geldbedrag meer dan waard is! Ik ga hier zeker meer mee doen en zou het een ander zeker aanraden.

Het patroon van de omslagdoek wordt momenteel gehaakt door mijn fantastische proefhakers.

Fijne Paasavond!

Groetjes,
Stefanie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in