Het voelt elke keer weer als een cadeautje. Thuiskomen na een dag werken en dan verrast worden met de gloednieuwe Aan de Haak op de deurmat. Dit keer was ik nog meer verrast dan anders.

Ik heb altijd de vreemde gewoonte om over mooie boeken of tijdschriften te aaien. Een lichte strijk over de kaft. Even voelen aan het materiaal en even stilstaan bij de esthetische look. Ik blijk overigens niet de enige te zijn. Vorige week rekende ik een boek af bij de lokale boekhandel. Prachtige illustraties en een mooie harde glanzende kaft. Vanuit mijn ooghoek zag ik de caissière precies hetzelfde doen voordat ze het boek voor me inpakte. Een voorzichtige en liefkozende aai over het boek. Ze zag dat ik het zag en met lichte gene verontschuldigde ze zich. “Sorry”, zei ze nog. “Je zult wel denken”. Maar ik dacht helemaal niks en kon alleen maar grinniken. Er zijn er meer bij wie er een “steekje los” zit als het gaat om papieren producten.

En zo dus ook bij deze special van Aan de Haak. De voorkant zag er zeer uitnodigend uit en tot mijn verrassing stond mijn eigen ontwerp prominent te schitteren op de voorkant. Ook daar moest natuurlijk een aai over. Het staat er echt!

Snel bladerde ik het blad door voor een eerste indruk. “Kijk nou hoe lief!, de kat op pagina 25, die moet echt op mijn to do lijstje” en “aaaah de slingeraapjes op pagina 16; zo eentje moet ik echt voor mijn neefje maken”. Mijn dochter van zes keek inmiddels nieuwsgierig mee over mijn schouder. “Mam! wasbeertjes!, mijn lievelings, wil je die voor mij maken?” En zo had ik met 5 minuten bladeren door het blad spontaan mijn haaklijstje voor het komende halfjaar gevuld.

De juiste kleuren katoen zijn al binnen!
Welk aapje zou jij kiezen?

Inmiddels ben ik gestart met een aantal patronen (ja, tegelijk, je moet wat als je niet kan kiezen). Het valt me op hoe mooi en helder de foto’s zijn bij de patronen. De omschrijvingen van de patronen zijn ook eenduidig en helder en hoe leuk om de makers van de patronen op te zoeken en ze te volgen op social media. Zo haal je uit één blad nog veel meer inspiratie.

Het katje is al bijna klaar! Dezelfde kleuren als de wasbeer, dat scheelt weer in de aanschaf (en het opbergen ;-)) van wolletjes.

Een aanrader dus, die nu nog gewoon in de boekhandel ligt (of online verkrijgbaar) en dus van jou kan zijn! En als je hem dan toch in bezit hebt; spiek dan gelijk even op pagina 80 😉

x

Marjolein

Tadaa! Welk project ga jij maken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in