Gordijnringen

Wat moet je ermee?

0
1148

En zo loop je op een zondag over een rommelmarkt en wat kom je tegen: Een hele bak vol houten gordijnringen. Mijn man begreep helemaal niets van mijn enthousiasme en waarschijnlijk de verkoper van de ringen ook niet, maar ik ben er blij mee.

Gordijnringen kun je namelijk heel leuk omhaken.

Je kunt er hangers van maken, bijvoorbeeld voor aan de Paastakken. Je kunt ze gebruiken voor het maken van fotolijstjes, bijtringen, rammelaars, etc. Kleine projectjes met een leuk resultaat.

Met verschillende accessoires pimp je het haakwerkje nog wat verder op. Voeg bijvoorbeeld belletjes, strikjes of lintjes toe. Het omhaken van gordijnringen is trouwens ook een goede manier om van je restgaren af te komen.

Als je van plan bent om er een fotolijstje mee te maken, dan plak je gewoon een mooie afbeelding aan de achterkant vast. Gebruik vervolgens een stukje vilt om de achterkant mooi af te werken.

Kies je ervoor om een bijtring of een rammelaar te maken, houdt er dan rekening mee dat de ring niet te klein is. Maak geen gebruik van veiligheidsoogjes. Deze zitten meestal goed vast, maar er bestaat altijd een kans dat ze los schieten. Oogjes kun je beter op het haakwerk borduren.

Rammelaars zijn ook leuk om te haken. Hiervoor heb je een rammelballetje of een rammelschijfje nodig. Deze plaats je in je haakwerk. Hou hierbij rekening met de grootte van je werkje. Natuurlijk kun je het rammelballetje ook in een knuffeltje stoppen. Je hebt dan geen ring nodig.

Zoals je ziet is er genoeg te verzinnen om te doen met gordijnringen. Zo wordt de een zijn rommel, de ander zijn hobby. Veel plezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in