Haak blessures

Zes oefeningen om je handen te ontspannen

0
1161

Hebben jullie ook ervaring met haak blessures? Ik heb de afgelopen tijd in ieder geval geleerd dat rust nemen ook belangrijk is. Nu was het in mijn geval gelukkig niet het haken waardoor ik last kreeg van mijn schouder, maar door de pijn kon ik ook niet haken. Het is belangrijk om je handen en armen te ontspannen. Gewoon even tussen het haken door een oefening doen en je kunt er weer een (half, heel of paar) uur tegenaan.

Haak blessures ontstaan vaak omdat we in een verkeerde houding zitten en ons lichaam dit wilt corrigeren. Hierdoor krijgen mensen vaak pijnklachten. Wanneer je dan niet op tijd stopt en rust neemt kan dit veel erger worden en lig je langer uit de running. Nu ik heb mogen voelen hoe vervelend het is om even niks te mogen, wil ik liever geen haak blessures en gewoon, met iets meer rust, lekker doorhaken. Zeker nu kerst er ook nog aankomt en ik de mensen om mij heen wil verrassen met leuke gehaakte kadootjes.

Hieronder volgen 6 oefeningen om je te helpen je hand te ontspannen.

  1. Shake it baby

Na een tijdje haken is het goed je handen even lekker los te schudden. Gewoon schudden, dus je hand ontspannen en dan met je arm een beetje heen en weer bewegen.

  1. Stretchoefening

Je vingers stretchen werkt ook ontspannend, Je vingers spreiden en een vuist maken.

  1. Spreid je vingers

Leg je vingers plat op de tafel of ondergrond en spreid je vingers zo ver mogelijk, ook hiermee stretch je je vingers.

  1. Druk de handpalmen uit elkaar.

Plaats je handpalmen tegen elkaar en trek ze nu uit elkaar maar houd je vingers bij elkaar. Hiermee strek je je handspieren.

  1. Vingers omhoogtillen

Terug naar de tafel. Leg je hand plat neer en haal met je andere hand je vingers één voor één omhoog terwijl je hand op de tafel blijft liggen.

  1. Handen ontspannen

Je kunt er ook voor kiezen om je handen even langs je te laten hangen,

Kerstspecial Aan de Haak

een paar minuutjes om ze te ontspannen.

Ik hoop dat het jullie behoed voor vervelende pijnklachten en al die leuke kerst/ sinterklaas kadootjes afkrijgt. Maar zou je nu klachten hebben en je mag of kan niet haken dan kun je nog altijd leuke haakboeken en tijdschriften lezen, zoals de Aan de Haak kerstspecial.

Groetjes, Diana

www.vaemkes.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in