Mensen die mij al wat langer kennen, weten dat ik niet bepaald een fashion queen ben. Hoewel ik nog niet zo lang geleden geleden op de kunstacademie werkzaam was, waar mode een prominente opleiding is, liep ik ondanks zo’n inspirerende werkomgeving qua modetrends toch altijd net een jaartje achter. Maar wat blijkt nu … in werkelijk liep ik al jaren vooruit op dé modetrend van lente/zomer 2020. Juist! de modetrend van nu! Ik blijk met mijn haakwerk een heuse trend voor te zijn geweest. Had ik dat toch eens geweten …

  • … dan had ik een eigen kledinglabel gestart en gingen mijn gehaakte tops nu bij de Bijenkorf voor €95,- als zoete broodjes over de toonbank.

    Zwart-wit gestreepte gehaakte top van Sandro Tara (Bijenkorf)

  • …. dan had ik mezelf ook aangemeld voor de opleiding Mode en liepen de mannequins op de New York Fashion Week nu in mijn ontwerpen op de catwalk te paraderen. Zonder gekheid: de mannequins liepen afgelopen najaar in prachtige gehaakte mode en namen daarmee het voortouw voor dé modetrend van deze zomer. Check eens deze link, lees het verslag op de site van Modern Daily Knitting en bekijk de fotogalerij op de website van Fashionista.com. Gehaakte jumpsuits van Dior, een gehaakte bonte jas van Louis Vuitton en een schitterende gehaakte tas van Oscar de la Renta. Kleding om bij weg te dromen! Haken is nog nooit zo trendy geweest als deze zomer.
  • … dan was ik een heuse trendsetter geweest met mijn hysterische oorbellen, die ik vijf jaar geleden al heb ontworpen (maar eigenlijk nooit durf te dragen).
Veel te groot en opvallend. Maar op de catwalk zijn ze in!
Gehaakte oorbellen (eigen ontwerp)

 

 

 

 

 

 

Deze jurk staat op mijn to-do lijst! In allerlei tinten groen is het vast ook een plaatje.

Maar ach, ik wist het niet. En daarom pak ik mijn eigen haaknaald maar weer op en sla ik snel de allernieuwste Aan de Haak open op blz. 36. om zelf die leuke hippe gehaakte tas te haken. Prima tas om mee te flaneren op de markt. En ik haal toch ook maar weer de ADH kledingspecial tevoorschijn met het voornemen om dan toch maar die geweldige kleurrijke jurk te haken. Het is dan wel geen Dior Couture of ontwerp van Kate Spade New York, Slow Fashion is het zeker!

Volg ik op de valreep toch nog een modetrend.

 

x

Marjolein
@marjolein_haakt @leijnscreativegreenhouse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in