Haakfeest met CrochetAddictNL

0
4938

De afgelopen maanden zijn Mabel en ik druk geweest met het organiseren van weer een haakfeest.

8 April was het dan eindelijk zover! Ons haakfeest met als thema “Back to Basic”. Hieronder zul je zien waarom dat Back to Basic niet helemaal is gelukt.. In alle vroegte reden we samen in een vol gepakte auto richting Fruittuin Verbeek in Oldebroek. Een fantastische locatie tussen de fruitbomen, waar je tijdens het plukseizoen terecht kunt om je eigen fruit uit de bomen te plukken. De boerderij winkel is groot en ruim opgezet met een prachtig assortiment aan servies en andere hebbedingen en natuurlijk vers fruit en verse groenten, jammetjes, sapjes en noem maar op.

De Fruittuin is een familiebedrijf, wat ook echt alleen gerund wordt door familie. En dat voel je. De sfeer is fantastisch en intiem. Precies waar wij zo van houden.

Bij aankomst moesten we ook meteen aan het werk. Het uitladen van de auto was dan ook een enorme klus. Normaal gesproken hebben we ook een behoorlijke klus aan het decoreren van de gereserveerde ruimte, maar dat was hier niet nodig. Het was al prachtig van zichzelf.

Het was echt een feestje om al het gesponsorde garen uit te mogen pakken en te verdelen over heel veel manden. Van “Back to Basic” was nog weinig sprake..

Koen van Yarn and Colors was zo gul om ons het allernieuwste garen Epic te sponsoren. We kregen maar liefst acht verschillende kleuren en iedereen kreeg een bol van elke kleur mee naar huis.

Ook Remco Brouwer van Gebr. Brouwer & Zn was zo fantastisch om ons een prachtige kleuren te schenken van het nieuwe garen van Durable! Zo ging iedereen naar huis met 4 prachtige lente kleuren Coral en ook nog eens 1 bol Glam. Wat een verwennerij! Ook kreeg iedereen een shopper waar alle gekregen bolletjes in mee konden worden genomen.

Chantel van de Haakfabriek had voor iedereen een prachtig “Back to Basic” label gemaakt.

En op het allerlaatste moment besloot Bert van BN Agenturen heel spontaan om tassen vol met mooie Fonty en Borgo de´Pazzi wolletjes mee te geven aan een van de deelneemsters: Linda.

Ook Mabel sponsorde een leuk pakketje. Iedereen kreeg het patroon en de benodigdheden mee naar huis om een dromenvanger te maken. Ook kreeg iedereen een kortingscoupon voor haar webwinkel.

Van de 90 aanmeldingen, hadden we plaats voor 50 personen! En al heel gauw werd het een kippenhok zodra de eerste dames al binnen druppelden… Een gezellig kippenhok, dat dan weer wel. Bij binnenkomst kon iedereen meteen genieten van een heerlijke koek, koffie, thee en sapjes.

Mabel had een mandje ontworpen die iedere deelneemster kon gaan haken die dag. Met jute.. Een hele nieuwe beleving natuurlijk en spierballenwerk. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na het haken met jute was het haken van de rand met het prachtige Durable Cosy garen welke we ook nog van Remco van Gebr. Brouwer en Zn gesponsord hadden gekregen, een ware verademing.

We genoten van een heerlijke lunch bestaande uit vers brood, verse aspergesoep, allerlei soorten beleg, huisgemaakte eier- en tonijnsalade, vers fruit en sla, gemaakt en verzorgd door Annette van de Fruittuin. Verse sapjes, koffie en thee en verse melk.

We hebben gekletst, gegeten en gedronken en zelfs nog gehaakt. Eigenaar Ton vond het fantastisch om te zien dat iedereen dat ook nog echt tegelijk kon; Haken en praten!

We zijn weer geinspireerd dankzij alle prachtige haakwerkjes die iedereen had meegenomen.

Maar bovenal hebben we genoten van de fijne gesprekken die er zijn ontstaan met soms voor ons bekende gezichten van Instagram, maar ook met mensen die we op Instagram natuurlijk wel spraken, maar nog nooit “live” hadden gesproken.

Het was weer fantastisch!

En wij… Wij zijn alweer begonnen met het plannen van een volgend haakfeest.

Lijkt het jou nu ook zo leuk om hier eens bij te zijn en heb jij een Instagram account? Zorg dan dat je ons daar volgt en houd vooral onze accounts in de gaten.

Mabel vind je hier en mij vind je hier.

Wil jij ook graag zo´n jute mandje maken, kijk dan eens bij Mabel op haar site.

Fijne dag voor jullie en wie weet tot ziens!

Liefs,

Frederika

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in