Haakfeestje, workshops en nieuwe gewoontes

0
1030

Elke twee weken op dinsdag schrijf ik hier, op deze plek, een blog over mijn haakervaringen, nieuwe patroontjes en/of andere (hopelijk leuke) wetenswaardigheden op haakgebied. Twee weken geleden is dat er even bij ingeschoten omdat ik druk bezig was met het afronden van een nieuw ontwerp voor de special van Aan De Haak 15. Dit belooft overigens een hele leuke uitgave te worden, want… Hij gaat namelijk over tassen! Ik ben in ieder geval benieuwd naar alle andere patronen.

Eén ding tegelijk

Verder probeer ik tegenwoordig wat meer één ding tegelijk te doen. Dit is best een uitdaging, want je kent vast dat gevoel wel van ‘er moet nog vanalles gebeuren en er is zo weinig tijd’. Nu is dat natuurlijk maar een gedachte die alleen in ons hoofd zit. Het gaat vaak echt niet sneller wanneer je veel tegelijk doet. Sterker nog, het is alleen maar minder effectief en vooral vermoeiend. Deze nieuwe gewoonte (of eerlijker gezegd: dit nieuwe voornemen) houdt ook in dat ik niet meer probeer te haken tijdens het televisie kijken. Als ik tv kijk, heb ik dus nu mijn volle aandacht voor het programma en als ik haak de volle aandacht voor mijn haakwerk. Super mindful. Al voelde ik me serieus in het begin een beetje onthand zonder haakwerkje in mijn handen. Wat een verslaving is het toch he? 😉 Alles bij elkaar heb ik iets minder gehaakt de afgelopen maand, maar er zijn wel andere hele leuke (haak-)dingen gebeurd.

Workshopruimte

Zo is mijn nieuwe creatieve studio op onze zolder af en heb ik hier mijn eerste workshops gegeven! Wat een mooie mijlpaal was dat. Er is heel wat werk aan vooraf gegaan en ik vond het best een beetje spannend wat de deelnemers ervan zouden vinden. Het waren superleuke en gezellige middagen en iedereen ging enthousiast weer naar huis (of ze deden in ieder geval goed alsof ;-)). Ik heb er zelf in ieder geval erg van genoten en de volgende workshops staan alweer gepland.

De nieuwe studio; lekker licht en ruim
Tijdens de workshop haakte iedereen aan dit windlicht in een kleur naar keuze

Ook heb ik vorige maand een leuk haakfeestje gehad in Haarlem. Deze werd gegeven door Linda, van de Intstagram acccount ‘Wolgelukjes’.  We waren met een grote groep haakenthousiastelingen en het was supergezellig en leuk om veel Instagramnamen in het echt te zien. We haakten aan een voorjaarsjaal met een Scheepjes Whirl. Ik werd altijd al getrokken door dit onwijs leuke verloopgaren en de mooie kleuren waarin het verkrijgbaar is, maar ik had er nog nooit iets mee gemaakt. Twee vliegen in één klap dus; én een gezellig haakfeestje én iets leuks maken de Scheepjes Whirl. Het is een fijn patroon, welke als je eenmaal de gang hebt, heerlijk weghaakt. Hierdoor ben ik stiekem toch weer een beetje in mijn oude gewoonte vervallen, aangezien dit dus een prima werkje is voor achter de tv is 😉 Ik ben nu bezig met het afmaken van de sjaal en zal in één van mijn volgende blogs het resultaat laten zien!

Zelf koos ik voor de whirl ‘Watermelon Hellraiser’
Alle deelneemsters aan het haakfeestje

Waar zijn momenteel aan aan het haken? En wat is jullie favoriete haakmoment?

Tot over twee weken!

Liefs,

Petra

www.loveliness.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in