Haaknaalden fetisj

Hoeveel haaknaalden heb jij in je bezit?

0
1164

Iedereen die net als ik een haakfanaat is, houdt er een flinke voorraad garens op na. Geef het maar toe. Jullie hebben allemaal meer garens in huis, dan je voorlopig op zult maken. En als je ergens een mooi bolletje tegen komt, dan is de verleiding vaak te groot om te laten liggen. Tenminste als ik voor mijzelf spreek.

Naast dat ik gek ben op verschillende soorten garens, heb ik ook iets met haaknaalden. Je kunt eigenlijk rustig stellen, dat ik een behoorlijke haaknaalden verzameling bezit. Niet dat ik nou met al die haaknaalden haak. Nee, daar heb ik een aantal favorieten voor liggen. Ik vind ze gewoon mooi!

Naast dure merken heb ik ook goedkope naalden in mijn bezit. En ik ben met allemaal even blij.

Het mooist vind ik mijn bamboe haaknaalden. Heel fijntjes en sierlijk. Ook zijn ze beschilderd met prachtige kleuren. Een lust voor het oog. Er mee haken lukt mij niet. Daarvoor zijn ze veel te smal. Na twee steken krijg ik al kramp in mijn hand. Weg doen is geen optie. Maar dat geldt voor al mijn haaknaalden.

Mijn duurste haaknaalden zijn mijn Addi Swing naalden. Sinds ik laatst door het haken mijn schouder overbelast heb, ben ik toch maar op zoek gegaan naar meer ergonomische haaknaalden. Best een uitgave, maar voor je hobby moet je wat over hebben. Het was even wennen. Ze liggen heel anders in de hand, maar ik ben er nu wel heel blij mee.

Dan heb ik een flink aantal haaknaalden met een verdikt kunstof handvat. Ik ben begonnen met de goedkope haaknaalden en bezit nu een ook aantal clover haaknaalden. Qua uiterlijk maken ze niet veel verschil. Het grote voordeel van de clover naalden is het gewicht. Ze zijn een stuk lichter dan de goedkopere varianten. Hierdoor vind ik ze prettiger in de hand liggen tijdens het haken. De goedkopere haaknaalden haken echter ook fijn en zijn qua prijs weer een stuk aantrekkelijker.

Mijn dikste haaknaald is 15 mm. Deze gebruik ik bij grote Zpagetti haakprojecten. Mijn kleinste haaknaald is 0,5 mm. Deze is echt het meest schattig. Ik gebruik hem nooit, want ik vind haken op deze schaal veel te veel gepriegel. Dat laat ik over aan de echt diehards.

Verder heb ik nog verschillende haaknaalden die ik ooit eens heb aangeschaft. Mijn metalen naalden, waar ik mee ben begonnen. Plastic haaknaalden, die dus echt knappen als je te veel kracht zet en ga zo maar door. De meeste zal ik nooit meer gebruiken, maar daar kan ik wel meeleven.

En wat is jullie mening over haaknaalden? Of ben ik de enige met een haaknaalden fetisj.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in