Mijn Haakverhaal – Van techneute naar haakfan

Irene Staal van Sugaridoo

0
3553

Creatief, technisch en ondernemend. Het zijn drie woorden die Irene Staal goed omschrijven. Onder de naam Sugaridoo blogt, haakt en ontwerpt ze patronen. Zeker iemand om in de gaten te houden!

Mike the Monkey
Irene Staal heeft een technische opleiding gevolgd aan de universiteit van Delft. Nadat ze deze opleiding had afgerond heeft ze de stap durven zetten naar het handwerken. “In de techniek is er genoeg werkgelegenheid. Dit maakte de stap naar handwerken een stuk makkelijker. Als het niet lukt in deze wereld, kan ik gewoon weer werk zoeken in de technische branche.’’ Irene is begonnen met het haken van Mike the Monkey. Ze ontwierp dit aapje zelf en deelde hem vervolgens op social media. Het beestje werd al snel opgemerkt en er kwam enorm veel vraag naar. Kort daarna zette Irene een Etsy winkeltje op om het patroon te verkopen. Na Mike the monkey kwamen er nog veel meer patronen. Daarnaast begon ze ook met het samenstellen van complete haakpakketten, inclusief de juiste garens.

“Wat was ik blij toen ik hem voor de eerste keer verkocht. Ontzettend leuk, dat iemand anders ook mijn aap wilde gaan haken”

Creatief op alle vlakken
Niet alleen haken is Irene’s favoriete bezigheid. In het verleden hield ze zich al bezig met taarten bakken en tegenwoordig is Irene ook bezig met het maken van quiltpatronen. Het taarten bakken begon toen Irene afstudeerde en als bijbaan bezig was met taartdecoraties. Later maakte ze zelfs bruidstaarten met haar bedrijf Cake4You. Cake4You was een professioneel bedrijf inclusief blogs en how to’s. Na een tijdje begon ze dan ook met haken. Ook daar blogt ze nu over.

Sugaridoo
Irene is na een tijdje gaan werken onder de naam Sugaridoo. Sugaridoo komt voornamelijk voort uit haar bakverleden. Sugaridoo is een vrolijke zoete naam, waarmee Irene over veel verschillende onderwerpen kan schrijven. Ondertussen heeft ze zich vooral op haken gericht, maar de naam Sugaridoo is gebleven.

Toekomstplannen
Sugaridoo is vooral populair op Instagram en Etsy. Op Instagram heeft ze ruim 1500 volgers en op Etsy.com heeft ze meer dan 2000 verkopen. Deze populariteit heeft het mogelijk gemaakt om een eigen webshop te lanceren. Deze webshop kun je vinden op www.sugaridoo.nl. Hier vind je al haar patronen en handwerkpakketten. Irene blijft natuurlijk bloggen en haar kennis delen. Ook is ze bezig met haar eerste vlogs. Al met al heeft Irene veel ambities in de handwerkwereld. Ook in Aan de Haak zul je haar vaker gaan zien. Ze zal hier verschillende projecten met ons delen. We zijn benieuwd wat jullie vinden van deze samenwerking!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in