Ken je dat? Uitgekeken zijn op een bepaalde kleur in huis? Ik had daar flink last van dus ging aan de slag met een nieuwe kleur. Ik koos voor roze/grijs/wit.

Bij een nieuw interieur horen natuurlijk ook nieuwe onderzetters. De oude waren nog prachtig, maar ja.. de kleuren en het modelletje was ik zat.

De zoektocht naar een leuk patroontje is gestart. Ik wilde iets moderns, snel te haken en ook een beetje hip patroon. Al gauw kwam ik terecht op een simpel ronde vorm waar alleen gebruik gemaakt werd van stokjes, lossen en vasten.

Het patroon vond ik hier: https://annemarieshaakblog.blogspot.nl/2012/05/happy-coaster-pattern.html

Na het haken van het patroon met haaknaald 4,5 en een garen geschikt voor naald 3,5-4 bleek het patroon net iets te klein uit te vallen naar mijn zin. Daarom heb ik er een extra randje bij verzonnen waardoor ze de perfecte onderzetter-grootte kregen.

Deze laatste toer gaat als volgt:

Haak 3 lossen, haak 1 stokje in de volgende steek, haak 1 losse en sla 1 steek over, * 2 stokjes in de volgende 2 steken en gevolgd door een losse waarbij je 1 steek over slaat *. Herhaal * tot * tot het einde van de toer.

Je kan eventueel nog na deze rand kiezen voor een vaste in iedere steek, hierdoor wordt het randje heel strak.

Er zijn natuurlijk op internet nog veel meer leuke patroontjes te vinden, dus gebruik google vooral!

Ik hoop dat ik jullie een beetje geïnspireerd heb zodat je ook je huis een beetje kan pimpen door het gebruik van je hobby!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in