Nu december geweest is en we niet meer vrolijke kerstballen of kerstslingers kunnen haken wordt het tijd voor een nieuw project. Ik dook dus mijn archief in om nog eens door wat oude fotos te bladeren.

En zo kwam ik bij het Blooming Flower Cushion terecht. Zoals met heel veel patroontjes is het soms niet helemaal duidelijk wie het nou ooit bedacht heeft. Ik heb een tijdschrift uit de jaren ’70 hier in de kast staan, en daar stond het ook in. Maar ik ontdekte het patroon via de website van de Engelse Lucy. Zij schreef een heel duidelijk blogbericht (klik hier) waarin ze precies uitlegt hoe je het kussen maakt. Ik denk dat heel veel haaksters het kussen aan de hand van haar blogbericht hebben gemaakt.

Maar wat als je de Engelse patronen niet kunt lezen? Gelukkig is daar dit blogbericht op de blog van Saskia Laan, waarin een hele mooie vertaling te vinden is. En daar zie je het kussen weer in hele andere kleurtjes.

Saskia ken je trouwens vast al. Zij is de auteur van het boek Alles is Haken, en inmiddels heeft ze een hele mooie nieuwe website, die vind je hier.

Maar nog even terug naar dat hele mooie kussen. Wil je het kussen ook maken? Ik haakte het kussen met Drops Paris en een haaknaald 4mm. Maar ander garen kan natuurlijk ook.

Veel haakplezier gewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in