Handwerk voor het groter publiek.

Mijn eerste 'tentoonstelling'

0
725

Over ongeveer 8 weken is het eindelijk zover en laat ik mijn gehaakte werkjes , zie vaemkes, aan een wat groter publiek zien. Live, waar ik bij ben, kunnen mensen hun mening geven over wat ik maak en hoe ik het maak. Dit maakt het allemaal super spannend want ik ben niet iemand die graag in de schijnwerper staat. Maar nu zal ik wel moeten!

Ik heb geweldige ideeën (denk ik zelf) om handwerk en dus niet alleen haken in de picture te zetten. Maar haken zal zeker de boventoon voeren, aangezien dit mijn grootste passie is.

Denk aan de oude handwerkjes van je moeder of grootmoeder. Wie kent het punniken nog en hoe leer je beter een losse ketting haken dan het zelf te proberen met dropveters! Wat is de geschiedenis van haken en waar zie je het nu nog en in welke vormen? Overige ideeën ben ik nog druk aan het zoeken, opslaan en aan het ontdekken.

Plannen!

Er moeten nog een aantal projecten af voor September dus ik ben heel streng voor mezelf aan het plannen wanneer er tijd is voor een serie avond (moeilijker gezegd dan gedaan). Hieronder al een paar projectjes die zeker zijn te bewonderen. Maar de grote verrassingen blijven nog even geheim. Natuurlijk zal ik na deze inspirerende dagen de foto’s met jullie delen. Misschien zie ik je wel!

Zelf vind ik het altijd leuk wanneer mensen net een stapje verder gaan of van het gebaande pad durven af te wijken wanneer ze hun hobby of kunst laten zien aan andere. Je voelt er iets bij en laat een herinnering achter. Ik ga dan ook proberen mensen echt versteld te laten staan, door zo creatief mogelijk te zijn en hopelijk heel wat mensen enthousiast te maken voor handwerk en te inspireren natuurlijk. Nu hopen dat het niet regent die dagen!

Crea bea’s

Maar waar ik nu nog nieuwsgieriger naar ben is of jij, ja jij! Je werk laat zien? Of mensen begrijpen wat voor een arbeid maar vooral liefde er in een gehaakte knuffel, deken of sjaal zit? Ik ben van mening dat we handwerken meer op de kaart mogen zetten met z’n alle en voor eens en voor altijd het stoffige ‘dat doet mijn oma ook’ (sorry oma’s, niks persoonlijks) vervangen door ‘dat wil ik ook leren’ en voor mij zal September de start zijn om de eerste mensen te overtuigen dat handwerken leuk is en het oubollige imago ervan af te poetsen.

 Groetjes,

Diana, 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in