De Handwerkbeurs komt naar België!

0
929

Voor de eerste maal is deze beurs op het gebied van textiele hobby’s in de Flanders Expo in Gent te vinden. Van 10 november tot en met 12 november 2017 kun je daar genieten van heel veel internationale handwerkwinkels, tentoonstellingen, demonstraties en workshops.

De Handwerkbeurs in Zwolle is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste Europese beurzen op het gebied van handwerken en textiel. Jaarlijks bezoeken 20.000 liefhebbers deze beurs in februari. Voor het eerst gaat de beurs de grenzen over naar België.

Je bezoekt de Handwerkbeurs natuurlijk voornamelijk om te winkelen. Er zijn zo’n 100 winkels en bedrijven die aanwezig zijn. Dit varieert van breien en haken, spinnen en weven, borduren, quilten tot zelf-maak-mode, naaimachines, stoffen, vilt en kralen. Er zijn veel nieuwigheden te zien, er worden demonstraties gegeven en er zijn veel korte workshops op de workshoppleinen.

Verder zijn er een groot aantal langere workshops door de beste brei- en haak experts van Nederland en België. Zo geeft Rianne de Graaf van Rianne’s Haaksels workshops ‘Wayuu mochila haken’ waarin je de basis van een mochila tas gaat leren. Masterknitter Carla Meijsen geeft de lessen ‘Het Betere Breiwerk Mini’ en ‘Magische Motieven’ op zaterdag en zondag. Ook Sytske Korver van de winkel Wol & Co heeft de titel Masterknitter en zal korte workshops geven. Belgische haakontwerpster Annelies Baes geeft technische haakworkshops. Zowel korte workshops waar je aan kunt schuiven, als een langere workshops, de zogenaamde masterclass.

Ook kun je aanschuiven op het haakplein van de ‘Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’. Het sociale project in aanloop naar 2018 wanneer Leeuwarden de Culturele Hoofdstad is.

Kijk voor meer informatie op www.belgie.handwerkbeurs.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in